Zo haal je meer klanten binnen met je MKB website

Wouter Wevers Algemeen Leave a Comment

haal meer klanten binnen met je website

Wat is het voornaamste doel van jouw MKB website? De ene ondernemer probeert bezoekers te informeren, anderen gebruiken hun website om een bredere doelgroep aan te zetten tot het doen van een aankoop. Je bereikt niet langer slechts je vaste klantenkring, maar ook potentiële klanten uit andere delen van Nederland. Het is niet altijd even gemakkelijk om de omzet vanuit je MKB website te verbeteren. Hoe zorg je dat een bezoeker een product afneemt of bijvoorbeeld een offerte aanvraagt? Je leest in dit artikel meer over online klanten werven.

 

#1: maak gebruik van heldere CTA’s

Cruciaal voor het verhogen van het aantal klanten wat voortkomt uit je MKB website is het gebruik van heldere CTA’s. Onder een CTA verstaan we een call-to-action. Vaak gebruikt men een opvallende button om een bezoeker te wijzen op een product, of de mogelijkheid om een offerte op te vragen. Gebruik minimaal twee van deze buttons per pagina en zorg dat iedere pagina één doel heeft. 

 

#2: help een bezoeker op weg

Net als in een fysieke winkel, wil een bezoeker ook online overtuigd worden. Dit doe je door deze advies te geven. Maak bijvoorbeeld gebruik van artikelen waarin je verschillende producten naast elkaar zet. Het helpt een klant bij het vergelijken van deze producten. Wat is er zo uniek aan jouw product of dienst? Welke meerwaarde bied je een klant? Zorg dat er een oplossing geboden wordt voor een probleem waarmee de klant zit.

 

#3: zorg dat je vindbaar bent

Meer klanten binnenhalen betekent normaliter ook meer bezoekers naar je website trekken. Dit doe je door voortdurend nieuwe content toe te voegen aan je website. Content zorgt dat je beter vindbaar bent. Laat je door een marketingbureau helpen bij het uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek. Zo’n onderzoek vertelt je waarover de content op je website moet gaan.

Meer handige tips en advies vind je op MarcoBouman.com!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *