e-visum turkije

Visum Turkije

Webmaster Vakantie & Reizen 1 Comment

e-visum turkije

e-visum turkije

E-Visum Turkije

Sinds 1 Januari 2015 zijn er weer veranderingen in de Turkse wetgeving betreft het benodigde reisdocument: Het Turkse visum, ook wel  visa genoemd.
Zo moet het bijbehorende Nederlands of Belgische identificatiebewijs of paspoort  nog zeker 2 maanden (60 dagen) geldig zijn na de visumperiode van 180 dagen.
Per 1 november 2014 zou het aanvragen van een visum ter plekke bij de douane op de luchthaven niet meer mogelijk zijn maar dit is tijdelijk uitgesteld.

Visum Turkije

Een visum voor Turkije is dus nog steeds mogelijk aan te schaffen in Turkije bij aankomst van uit Nederland of België. Wel zijn de Turkse autoriteiten minder voorbereid aangezien merendeel van de toeristen-/bezoekers al gebruik maakt van het E-visum. U moet dus uitgaan van langere wachttijden bij het loket op de luchthaven, houd hier rekening mee mocht u niet uw visum online besluiten aan te schaffen! Het is ten strengste aan te raden om vooraf online een E-visum Turkije aan te vragen, zo bent u er zeker van dat u niet op problemen stuit bij aankomst in Turkije. Omdat de controles erg streng zijn kunt u zichzelf zo veel problemen voorkomen. Zo zijn beschadigde reisdocumenten bijvoorbeeld niet geldig en dienen ook kinderen over een eigen reisdocument te beschikken.

Zorg ervoor dat u een lege visa pagina heeft in uw paspoort en zoals eerder beschreven dient u ook op de geldigheid hiervan te letten.
Is het de eerste keer dat u afreist naar het zonnige Turkije dan is het aan te raden om informatie in te winnen bij bijvoorbeeld de Turkse overheid, Turkse autoriteiten of natuurlijk de ambassade in Nederland of Turkije.

Direct een Visum Turkije aanvragen of een leuke blog over visum en Turkije

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *