Nieuw horloge: hoe maak je de keuze?

De polshorloges die mannen en vrouwen momenteel hebben zijn niet alleen bedoeld voor het weergeven van de tijd. Nieuwe horloges hebben veel meer nuttige opties zoals meerdere klokken en vaak ook een datumaanduiding. Een nieuw horloge is in allerlei vormen en kleuren verkrijgbaar waardoor het vooral de smaak is wat doorslaggevend is. Er wordt meer gelet op de stijl van het polshorloge dan op de nauwkeurigheid. Alle nieuwe horloges zijn immers nauwkeurig. Hoe maak je de keuze?

Welk mechanisme?

Een horloge met quartz mechanisme is een elektrisch polshorloge dat gebruik maakt van een quartz kristal. Een mechanisch polshorloge beschikt over een handmatig mechanisme. Het polshorloge bestaat uit een kroon, veer en tandwielen en kan opgedraaid worden. Een automatisch polshorloge heeft een mechanisme zodat het zichzelf opwindt. Het automatisch of mechanisch polshorloge heeft geen batterij nodig maar een quartz horloge wel.

Waterbestendig horloge?

Er zijn niet veel horloges die helemaal waterbestendig zijn. Het is in ieder geval verstandig om het niet uit te proberen of een polshorloge onder water kan. Water kan in veel gevallen zelfs noodlottig zijn voor een polshorloge. Het wordt weergegeven op de horlogekast wanneer een polshorloge waterbestendig is. Er zijn verschillende certificaties die de waterdichtheid weergeven. Door middel van symbolen en teksten wordt de waterdichtheid wordt getoond.

Welke prijsklasse?

Een horloge is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Er zijn al digitale horloges te koop voor minder dan 50 euro maar er zijn eveneens polshorloges met goud en diamanten die meer dan 100.000 euro kosten. Hoeveel je wilt betalen is daarom erg belangrijk bij het maken van de keuze voor een nieuw horloge. Het merk bepaalt voor een groot deel de prijs maar ook het materiaal. Zo is bijvoorbeeld een polshorloge van het horlogemerk Panerai niet te betalen voor veel mensen maar aan de andere kant is voor iedereen en in elke prijsklasse een horloge te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *