Legionella besmetting beter voorkomen dan genezen

Wouter Wevers Gezondheid & Medisch Leave a Comment

Legionella besmetting is een gevaarlijke ziekte. Voornamelijk voor kleine kinderen en ouderen kan het een gevaar op leveren. De Legionella bacteriën kunnen in de lucht voor komen, maar ook in het (drink) water. Het is hierom belangrijk om dit goed te onderhouden. Gelukkig zijn er bedrijven die hier gespecialiseerd in zijn en uw woning, bedrijf of andere ruimte schoon kunnen houden!

 

Legionella besmetting, beter voorkomen dan genezen

Het is vanzelf sprekend dat je een legionellabesmetting beter kan voorkomen dan kan genezen. Soms is het al snel te laat en is deze besmetting niet meer te genezen. Om te weten hoe je het kan voorkomen, is het belangrijk om te weten hoe het ontstaat. De bacterie ontstaat in stilstaand water. Voornamelijk wanneer dit water ook nog een tijdje opgewarmd is geweest. Legionella ontstaat echter door de vorming van “Biofilm”. Biofilm ontstaat wanneer er verschillende microbiologische vervuiling ophopen (dit gebeurd door het stilstaande water). Deze Biofilm is door alle verontreiniging de ideale voedingsbodem voor verschillende ziektes en bacteriën. Dit geld natuurlijk ook voor de legionellabacterie.   

 

Voorkomen van een legionella besmetting

We kunnen niet vaker genoeg zeggen dat voorkomen beter is dan genezen. Daarom zeggen we het nu nog een keertje. De vraag is nu natuurlijk wat je kunt doen om legionella te voorkomen. Ten eerste is een tip: niet in het buitenland water drinken. Je weet niet wat er met het water gedaan wordt en de kans is vrij groot dat het wat er een tijd stil heeft gestaan. Op die manier ontstaat er al snel legionella. Ten tweede, vermijd waer dat lang heeft stil gestaan en/of warm geworden is. Denk hierbij aan een flesje water die lang in de auto heeft gestaan. Dit is de ideale plek voor de bacterie.

 

Wanneer het dan toch niet gelukt is om de bacterie te voorkomen kan je altijd op een specialistisch bedrijf rekenen om het te laten verwijderen.

 

legionella besmetting

legionella besmetting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *