Like2Trade-SEO-TIPS

Top 10 TIPS voor SEO en meer bezoekers 100% GRATIS

Like2Trade logo

SEO TIP 1 Verbeter in Google Search Console de Click Trough Rate (CTR) van de pagina’s die in de zoekresultaten een CTR hebben lager dan 5-10%. Dit doe je door de Meta Description en Meta Title te optimaliseren. Maak ze uitdagender en beter dan de concurrentie.  Biedt oplossingen en benoem cijfers!
(Ga naar Search Console>>Zoekverkeer>>Zoekanalyse en klik CTR aan en sorteer op oplopende ctr. )

 

SEO TIP 2 Schrijf een “Top 10” en ontwerp daarbij een infographic. Zorg voordat je een Top 10 maakt eerst hebt opgezocht welke topics trending zijn in jou niche. Dit kun je gratis opzoeken met bijvoorbeeld buzzsumo.com. Wanneer je dit goed aanpakt en deelt op Social Media grootte kans op veel likes/shares/traffic/linkbait etc!

 

SEO TIP 3 Volg, deel en like Sociale media profielen welke de zelfde interesse of onderneming hebben en reageer op  hun berichten. Reageer op YouTube filmpjes met je merkaccount en zorg voor interactie met mensen in jouw niche. Toon interesse en geef een complimentje, mensen zijn je snel dankbaar en zullen je terug volgen en vinden waarschijnlijk jou content/product ook leuk.

 

SEO TIP 4 Linkbuilding werkt nog steeds maar is erg tijdrovend/duur. Besteed je tijd beter.. Content = king! Schrijf met grote regelmaat monsterartikelen (1500-2000 woorden) over LSI woorden. Focus je dus niet op de échte keywords waar je op wilt ranken maar focus je op trefwoorden die heel veel te maken hebben met jou keyword, plaats is het monsterartikel vervolgens een interne link naar de te ranken keywordpagina. (Het keyword een paar keer noemen in je monster artikel is wel gunstig). Het delen van nieuwe content op social media is altijd een pré!

 

SEO TIP 5 Deel de RSS feed van je website op een paar (niet te veel) RSS Directory’s bv: Cabla.nlSocialmediacomplete.nl maar ook op je Linkedin profiel. Er zijn voldoende RSS feeds die dofollow zijn, gebruik deze met mate! De nofollow RSS Directory’s zijn goed te gebruiken om je linkprofiel natuurlijk te houden! (Alleen dofollow linkjes ziet Google als onnatuurlijk).

 

SEO TIP 6 Maak veel social media accounts aan en richt deze goed in, benoem overal je bedrijfsinformatie (adres/telefoonnummer/kvk) voor de citations en gebruik op alle profielen het zelfde logo en zoveel mogelijk unieke foto’s van je onderneming. Google herkent dit en zal dit belonen met autoriteit. Probeer zoveel mogelijk sociale media accounts naar elkaar te verwijzen zodat je één groot spinnenweb krijgt.

 

SEO TIP 7 Natuurlijk moet je je altijd aanmelden bij Google mijn bedrijf/Google+ etc.. Wil je lokaal ranken? Zorg dat je ook op lokale (advertentie-)websites en bedrijfsdirectory’s staat. Hoe vaker jou bedrijfsgegevens wordt genoemd (citations) hoe beter je lokaal zult ranken! Overdrijf het niet, een uurtje per dag zet al heel wat zoden aan de dijk!

 

SEO TIP 8 Steeds belangrijker, helemaal voor lokaal ranken zijn beoordelingen. Denk hierbij aan Google mijn bedrijf beoordelingen, Facebook reviews en wellicht Yelp.
Zorg wel dat je reageert op je reviews, dit maakt ze waardevoller, Vooral op Google! Vraag al je klanten/vrienden/familie dus ook om je te beoordelen 😉

 

SEO TIP 9 Schrijf “af en toe” een blog op een andere website. Wellicht ken je iemand in jou niche met een relevante website of kun je een webmaster benaderen of die een artikel ABC wil ruilen. Lukt dit niet? Je kunt er ook voor kiezen om een gratis blog te beginnen op bijvoorbeeld Tumblr. Zorg dat je iets schrijft wat mensen nuttig of interessant vinden en daadwerkelijk lezen. Dus geen nutteloze spam! Wanneer je een link plaatst gebruik dan gewoon de URL als link en geen anchors als je niet weet wat je doet. Het verkeert gebruiken van tekstlinks kan leiden tot een bestraffing van Google! Probeer je blogberichten veel langer te maken dan 300 woorden voor extra SEO kracht! (Wil je jou externe blog echt kracht geven? Zorg dan voor wat linkjes naar deze “2.0”. Om te beginnen is een artikel plaatsen op Like2Trade een goed begin 😉 Een paar artikelen per maand doet wonderen! Relevante website’s hebben meer rendement!

 

SEO TIP 10 Gebruik het gratis programma Screaming Frog om je website te scannen en zorg dat alle pagina’s een H1, H2, Meta description en Meta Title hebben. Op elke pagina een afbeelding met alternatieve tekst (ALT) is erg gunstig voor je ranking. Google is gek op media!

 

Natuurlijk hebben wij nog veel meer tips op Like2Trade, lees bijvoorbeeld ook eens ons SEO STAPPENPLAN of andere seo tips.

Heb je vragen of wil zoek je iemand die je wilt helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op

Veel succes & Delen is lief <3

Met vriendelijk groet,

Like2Trade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *