Google reviews ruilen voor lokale SEO boost

Wouter Wevers Zakelijk & Bedrijven Leave a Comment

Google Reviews

Google ReviewsGoogle reviews zijn een goede referentie als je wilt weten of, een dan wel niet lokaal bedrijf, een betrouwbare onderneming is. Het hebben van positieve Google reviews (beoordelingen/recensies/sterren) is dan ook een succesfactor voor het etaleren van jou bedrijf-/website. Wanneer je op internet opzoek gaat naar een bedrijf zal je ongetwijfeld kijken naar de beoordelingen voordat je in zee gaat met het bedrijf. Wel zo verstandig!

Reviews: Een lokale Google ranking factor

Wat veel bedrijven en ondernemers niet weten is dat Google Reviews een grote invloed hebben op de lokale vindbaarheid in Google. Het is logisch dat een bedrijf met veel reviews een populaire onderneming is (of juist niet). Google gebruikt deze beoordelingen zelf dan ook als referentie bij het voorschotelen van zoekresultaten. Wanneer je zoekt op Google naar lokale bedrijven zoals bijvoorbeeld kappers, fietsenmakers of schildersbedrijven zul je waarnemen dat lokale bedrijven met veel Google Reviews de eerste resultaten in Google domineren. Wanneer je een onderneming hebt die actief is op lokaal niveau is het dus van belang dat je zorgt dat je Google Reviews bij elkaar sprokkelt. Voor een startende onderneming is het ruilen van Google Reviews een uitkomst..

Google Reviews ruilen

Like2Trade helpt je graag met het verzamelen van Google Reviews! Zodoende zijn wij een Facebookgroep gestart voor het ruilen van Google Reviews. In deze Facebookgroep kun je jouw bedrijf delen en andere leden vragen om een 5 sterren review te schrijven op Google. In ruil  kun je vervolgens zelf ook een Review schrijven op de Google pagina’s van andere leden. Met Google Reviews ruilen kun je in een vrij kort tijdsbestek zorgen dat jou onderneming een betere Google ranking krijgt in de zoekresultaten! Ook voor het opkrikken van je gemiddelde review rating natuurlijk een uitkomst. Een algehele positieve Google beoordeling is vandaag de dag een grote succesfactor voor ondernemingen. Want vrijwel iedere (potentiële) klant zoekt tegenwoordig eerst op Google voordat ze kun portemonnee trekken.. Begin dus vandaag nog met Reviews ruilen 😉

Geen reviews spammen

Erg handig dus, onze Google Review Ruilen Facebookgroep. Er zitten echter wel een kleine maar aan.. Wanneer je Google Reviews gaat ruilen zorg er dan voor dat je er slechts enkele per dag ontvangt. Wanneer je meer dan een handje vol reviews per dag ontvangt zal Google dit zien als spam.. Wanneer je een Facebook post in onze groep hebt gedaan, zorg dan dat je tijdig je review verzoek weer verwijderd en herhaal dit dagelijks (posten/verwijderen)..

Niet vals spelen

Wanneer je Google Reviews gaat ruilen is het ook belangrijk om te weten dat te veel Google Reviews vanaf het zelfde IP geen waarde hebben en het heeft dus geen zin om zelf met meerdere Google Accounts aan de gang te gaan. Wanneer er in een kort termijn te veel reviews vanaf een zelfde IP adres geplaatst word zullen deze geen of zelfs negatieve invloed hebben..

Interactie met je klanten

Wat belangrijk is bij Google Reviews is dat je een reacties plaatst op de reviews.
Bedank je beoordelaars dus voor hun feedback en ga een conversatie niet uit de weg. Potentiële klanten kunnen zien dat je een transparante onderneming bent en Google ziet dat er interactie is met de klant en zo krijgen je Reviews meer  waarde!

Handige tool voor het delen van je bedrijf

Behalve onze Facebookgroep willen we nog een handige tool met je delen.
Pleper heeft een handige link generator waar mee je een link kunt maken  naar je bedrijfpagina. Het handige van deze link is dat wanneer je er op klikt je meteen een 5 sterren beoordeling voor je krijgt. Deze link maakt het voor beoordelaars erg makkelijk om een review te geven. Zo zul je ook van de “computer leken” onder ons eerder een review ontvangen!

Succes met scoren van Google Reviews en het domineren van lokale zoekopdrachten!

Vond je dit artikel nuttig? Delen word gewaardeerd <3

Vriendelijke groet,

Like2Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *