Expediteur Rotterdam

Wouter Wevers Auto's, transport en vervoer Leave a Comment

We lezen wekelijks dat de banenmarkt steeds verder aantrekt. Daar waar jaren terug ook in de havens te merken was dat de banen niet voor het oprapen lagen, zien we nu steeds meer vacatures op de bekende sites.

Een expediteur dient eigenlijk als tussenpersoon die als organisator optreedt tussen, aan de ene kant, de verzending, en aan de andere kant de vervoerder. De vervoerder en verlader (de club die opdracht geeft om een zending te vervoeren, ook wel verscheper of bevrachter) hebben zo een tussenpersoon tussen zich om te bemiddelen in de diverse belangen.

Expediteur Rotterdam: diverse belangen spelen mee

Naast (verschillende) belangen, speelt ook een stukje kennis mee. Voor wereldwijd (internationaal) transport, dien je natuurlijk aan diverse eisen te voldoen. De regelgeving omtrent deze eisen kan best ingewikkeld zijn; simpelweg weer een argument om een tussenpersoon in dienst te stellen. Op deze manier geef je het onderdeel “voldoen aan de huidige formaliteiten” uit handen en wordt het totale vervoer begeleid door een juist opgeleid persoon die op de hoogte is van specialistische details. Het aanvragen van de nodige vergunningen, het aanvragen van prijzen en prijsvergelijkingen, het onderhandelen over kosten en organisatie van benodigd aanvullend vervoer over de weg kunnen werkzaamheden vormen van een expediteur. Het boeken van de ladingen en zendingen bij rederijen an sich kan al een ingewikkelde klus zijn; je hebt namelijk te maken met diverse valuta’s, koersen, roosters en andere zaken. Regelgeving omtrent douane kan bijvoorbeeld een formaliteit zijn die de benodigde kennis en ervaring kan vragen.

In veel gevallen heeft havenpersoneel met de nodige ervaring al best wat inzicht in de benodigde acties van een expediteur. Niet voor niets stroomt veel havenpersoneel door naar de functie van expediteur! Kortom: werkzaam in de haven en toe aan een nieuwe uitdaging? Check eens de huidige vacatures op het gebied van Expediteur Rotterdam!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *