Groupage

Werkt u wel eens samen met een expediteur? Dan heeft hij u wellicht wel eens voorgesteld om groupage toe te passen op uw goederen. Heeft u niet zo veel ervaring in de transportbranche en weet u niet wat groupage is (u heeft immers toch niet voor niets een expediteur in de hand genomen)? We lichten het graag toe in dit artikel.

Groupage ter verlichting van expeditiekosten

Groupage wordt toegepast wanneer bij het verschepen van een zending verschillende ladingen worden gegroepeerd tot een passende vracht. Door het groeperen van deze diverse zendingen (soms van diverse zenders of ontvangers) kan voordeel worden bereikt. Dit kan gaan om een ruimtevoordeel (besparing van loze ruimte in een vervoersmiddel) of bijvoorbeeld om verpakkingsvoordeel (vaak samengaand met besparing van loze ruimte in zendingen). Echter: het meest aantrekkelijke voordeel (in de ogen van de ontvanger en betaler) is vaak het kostenvoordeel. Zowel een ontvanger kan hiervan voordeel ervaren alsook een zender die verantwoordelijk is voor de kosten. Dit is uiteraard geheel afhankelijk van de afspraken die onderling gemaakt zijn.

Groupage of groepage?

In de internationale sector is het combineren van zendingen vooral op zijn Frans/Engels bekend. In Nederland komen we echter ook wel eens de Nederlandse term tegen. Een kwestie van voorkeur! Beiden zijn echter niet te verwarren met de term ‘stukgoed’, waarbij, zoals de naam al voorspelt, goederen per stuk worden gerekend. Hier kan per definitie nooit voordeel worden behaald door efficiënt pakken/stapelen/et cetera: een stuk is een stuk en zal altijd als stuk (of vaste partij) worden behandeld. Stukgoederen worden over het algemeen vervoerd in passende kisten, dozen, balen of netten. Elk passend bij een stuk of een vast aantal stuks per verpakking. Hierdoor kan zeer efficiënt gepakt worden!

Oftewel: voor ieder vraagstuk een oplossing, altijd een die past bij uw vraag. Wij helpen u graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *