Vloeistofdichte vloer voor in ieder bedrijf

Een vloeistofdichte vloer moet vertrouwen geven

Zo moet je met volle plezier aan het werk gaan en zorgen dat de werkzaamheden goed en gemakkelijk uitgevoerd kunnen worden. Denk maar bijvoorbeeld aan een werkplaatsvloer hier wordt anders gewerkt dan bijvoorbeeld op een horecavloer. Alles heeft met elkaar te maken, maar wat zijn de eigenschappen van een goede vloeistofdichte vloer!

Wat is belangrijk?

Wat is een vloeistofdichte vloer en waarom is zo’n vloer nu zo belangrijk. Een vloeistofdichte vloer is voor iedere toepassing anders. Denk maar aan een horecavloer, een garagevloer of een werkplaatsvloer. Op iedere vloer wordt anders gewerkt en zijn andere dingen belangrijk. Een horecavloer moet lekker lopen. Een werkplaatsvloer moet tegen hoge druk kunnen en een garagevloer moet bestand zijn tegen oliën en vetten. Hieronder zijn de eigenschappen van een goede vloeistofdichte vloer benoemd.

Het vertrouwen van een vloeistofdichte vloer

Een bedrijfsvloer moet bestand zijn tegen allerlei verschillende gevaren van buitenaf. Nu kan je niet alleen tegenhouden maar een hoop kan je wel voorspellen. Daarom is het van belang dat een vloeistofdichte vloer goed wordt geplaatst. Denk dan aan de ondervloer, het soort lijm en de manier van afwerking.

Om een vloeistofdichte vloer daadwerkelijk vloeistofdicht te krijgen dien je de vloer met de juiste lijm vast te maken. Gebruik altijd een lijm die volgens de standaarden ook daadwerkelijk tegen vocht kan. Zo kan een 2-componenten lijm uitstekend tegen vloeistoffen en zorgt het ervoor dat de vloer extreem goed vast blijft zitten. Vervolgens moet je de vloer goed leggen en zorgen dat de vloer goed wordt afgewerkt. Bijvoorbeeld met een technische las tussen de tegels waardoor er nooit vocht tussen de tegels kan komen. Zeker als je dan nog eens extra gebruik maakt van een liplasverbinding tussen de tegels dan is de vloer altijd vol vertrouwen.

Dikte en structuren

Zoals gezegd een horecavloer is anders dan een werkplaatsvloer en een garagevloer. Dit heeft dan ook voornamelijk te maken met de manier van productie. De dikte en de structuren. Een horecavloer moet steun bieden. Je mag niet uitglijden maar je moet wel kunnen bewegen daarmee is de juiste structuur van levensbelang. Op een werkplaatsvloer worden vaak grote machines geplaatst. Een vloer moet dan wel tegen deze druk kunnen. De juiste dikte van de tegels zorgt ervoor dat u uw vloer altijd met volle vertrouwen tegemoet gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *