Preventief onderhoud houdt de machine draaiend

Voor het goed laten draaien van machines is het van levensbelang dat ze goed worden onderhouden. Af en toe het smeervet bijvullen, verlopen moertjes aandraaien en kleine onderdelen vervangen. Dit kan allemaal voorkomen dat een machine tot stilstand komt. Een productiestilstand is wel het laatste wat je kunt gebruiken. Dit komt vaak ook nog op de momenten voor dat je net een grote bestelling hebt die niet op zich kan laten wachten. Dan leert dit ook weer dat preventief onderhoud van belang is om de machine draaiende te houden.

 

Preventief onderhoud proces

Om te bepalen wat voor soort preventief onderhoud er regelmatig uitgevoerd moet worden, zal er eerste een inspectie aan de machine plaats moeten vinden. Na het uitvoeren van deze inspectie zal er een advies worden gegeven over de termijn van het periodieke onderhoud en de uitvoering van de verschillende taken. Op basis van deze inspectie wordt er een prijsopgave gemaakt. Het verschilt per bedrijf en gebruik van de machine hoe vaak er preventief onderhoud plaats zal moeten vinden. Wordt er bijvoorbeeld gewerkt in een ruimte met veel fijnstof of zware producten, dan zal dit er logischerwijs voor zorgen dat er vaker preventief onderhoud moet worden uitgevoerd. Ook wanneer de machines veelvuldig worden gebruikt, zal er eerder slijtage ontstaan.

 

Het is voor u van belang dat u de afweging zult maken tussen de factoren van slijtage en de financiële gevolgen. Een machine kan dan natuurlijk stilvallen. De machines zullen er ten alle tijd op gebouwd zijn om goed hun werk te kunnen doen onder bepaald gewicht, omstandigheden en veelvuldig gebruik. Dit is echter nog geen enkele garantie dat er geen slijtage optreedt.

 

Onderhoud van GTD

Onderhoud aan machines zal altijd nodig blijven om ze goed te laten draaien. Preventief onderhoud zal grotendeels kunnen voorkomen dat een machine stil komt te liggen. GTD Nederland is specialist in het onderhoud van allerlei machines. Voor meer informatie zijn ze te bereiken op het nummer 0487-594904 of op ons mobiele nummer 06-25087700.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *