Onderwijsadvies voor een betere sturing

Als we het hebben over het woord onderwijsadvies, dan is het misschien een dubbelzinnig woord en wordt het ook vaak verkeerd begrepen, bij onderwijsadvies denken we vaak dat leerlingen die op school zitten advies krijgen, dat is ook zo. Daar zitten ze voor op school, maar ook scholen krijgen advies als het gaat om het besturen en het laten opereren van een school, hier worden vaak externe bedrijven voor ingeschakeld, zij geven jouw school adviezen over bepaalde aspecten. Dit doen zij om intern meer duidelijkheid te geven in het bestuur van de school, op deze manier kan de school beter bestuurd worden.

Verschillende zaken

Een accountant bekijkt vaak de huidige situatie van bedrijven, ook van scholen. Zij geven jou onderwijsadvies, niet hoe de docenten les moeten geven, want daar zijn accountants niet voor. Maar wel om adviezen te geven over het besturen. Vaak doen zij eerst een controle en overleggen daarna welke dingen er beter geregeld kunnen worden. Er zijn verschillende soorten zaken waar accountants naar kijken, bijvoorbeeld de sturing van de organisatie. Hoe worden docenten eigenlijk ingelicht over bepaalde veranderen, en hoe gaat de school om met het bepalen van regels, is er een duidelijk plan of is dat per docent verschillend.

Ook wordt er gekeken naar crisismanagement. Welke mogelijke problemen kunnen er ontstaan, en hoe worden deze problemen opgelost? Dit zijn zaken die voor een school goed geregeld moeten worden, hier proberen accountants dus meer onderwijsadvies in te geven.

Vragen voor hulp

Mocht je als bestuurder niet zeker weten of al deze zaken nu eenmaal goed geregeld zijn en ook op papier staan, dan kun je altijd een accountant inschakelen. Zij geven jou adviezen over een aantal zaken. Je kunt ze altijd benaderen door middel van telefonisch contact. Voor meer informatie kun je beter op de website kijken. Daar kun je goed worden ingelicht als het gaat om onderwijsadvies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *