Voor-en nadelen Payroll

Payroll is de manier om jezelf een hoop werk te besparen op het gebied van loonadministratie. Maar wanneer je personeel aan de slag laat gaan via een payroll organisatie heeft dat natuurlijk zowel voor als nadelen.

Nadelen

Het nadeel van payroll is dat je aansprakelijk blijft voor de afdracht van loonbelasting en sociale verzekeringen. Daarom ben je als organisatie hiervoor aansprakelijk wanneer de payroll organisatie failliet zou gaan. Dan is het mogelijk dat de premies en belastingen alsnog afgedragen moeten worden aan de belastingdienst en het UWV, ook al heb je dit al gedaan aan het payroll bedrijf.

Daarnaast liggen de kosten ook hoger. Je betaalt voor de diensten van de payroller en ook deze bedrijven willen winst maken. Daarnaast kan het vaste personeel deze manier van betalen als nadelig beschouwen doordat er meer afstand ontstaat.

Voordelen

Toch zijn er genoeg voordelen van payrolling. Je hebt als ondernemer minder risico’s doordat een aantal feiten al vast staan:

  • Je weet vooraf wat je personele kosten zijn
  • Je betaalt een vast tarief op een vast moment. Daarvan ontvang je een factuur. Zo is zeer nauwkeurig te zien wat je kosten zijn.
  • Facturen/aangiften van instanties zoals UWV, belastingdienst en diverse aanverwante verzekeringen, de Arbodienst, verzuimverzekering of accountants met betrekking tot je personeelsadministratie ontvang je niet meer.
  • Je financiële administratie is veel beperkter en meer inzichtelijk.
  • Voor je medewerkers veranderd er nagenoeg niets. Ze kunnen wel terugvallen op een professionele dienstverlener wanneer het gaat over personeel en organisatie.

Wanneer je hier meer informatie over wilt, kun je altijd een kijkje nemen op www.paystaffpayroll.nl. Zij kunnen je dan meer vertellen over wat je wilt weten. Ook zul je merken dat er meer voordelen aan paystaff verbonden zitten dan nadelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *