Een beveiliger worden – werk en opleiding

Ben jij verantwoordelijk, representatief, communicatief vaardig, flexibel en wil je een beveiliger worden? Beschik je ook over een mbo of hbo-opleiding beveiliging? Kijk dan op het beveiliging opleiding en carrière platform voor alle mogelijkheden binnen de beveiligingsbranche. Als beveiliger is het jouw hoofdtaak om mensen veilig te laten voelen. Dit kunnen bezoekers van een evenement zijn maar ook gewone arbeiders van een willekeurig bedrijf.

Beveiliger worden bij een beveiligingsbedrijf

Veel beveiligers met een afgeronde mbo 2 opleiding komen terecht bij een beveiligingsbedrijf. Deze beveiligingsbedrijven faciliteren beveiligingsdiensten in de regio waar ze gevestigd zijn. Dit dienstenpakket bestaat uit het openen en afsluiten van bedrijven en bedrijfsterreinen, het rijden van surveillance rondes in hun regio en het opvolgen van brand- en inbraakalarmen. Op een avond sluit je soms tientallen bedrijven af die allen een ander toegangssysteem en procedures hanteren. Het foutloos uitvoeren van deze procedures is een sterke vereiste voor het beveiligingswerk. Op deze manier houd je als beveiliger je klanten tevreden en minimaliseer je klachten.

Beveiliger worden in de persoonsbeveiliging

Als je beschikt over erg veel ervaring binnen de beveiliging of over een militaire achtergrond dan is persoonsbeveiliging wellicht een aantrekkelijke markt. Als persoonsbeveiliger ben jij verantwoordelijk voor het beveiligen van BN’ers, diplomaten, overheidsfunctionarissen of belangrijke gedetineerden. Een persoonsbeveiliger kun je worden in de particuliere markt of bij defensie. Bij defensie zijn het de DKDB (dienst koninklijke en diplomatieke beveiliging) en de BSB (brigade speciale beveiligingsopdrachten) die doen aan de beveiliging van diplomaten, militaire attachees en gevangenen/gedetineerden. Om binnen deze eenheden te kunnen komen dien je een aantal jaren ervaring te hebben in het werken voor defensie. Voorbeelden hiervan zijn ervaring als marechaussee medewerker of medewerker van een arrestatieteam. In de private sector zijn er meerdere bedrijven die zich richten op persoonsbeveiliging als dienstverlening. In deze sector kun je aan de slag als bodyguard van celebrities, hooggeplaatste zakenlui of politici. Voor deze functies zijn er in Nederland, maar ook in het buitenland particuliere opleidingen te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *