Een bedrijfsfeest organiseren op een externe locatie

Iets organiseren waar een heleboel mensen op afkomen is vaak geen gemakkelijke opgave. Je moet met iedereen rekening houden en je probeert voor iedereen een top event neer te zetten. Bij het organiseren van dergelijke evenementen komt een heleboel planning, zorgen en uiteindelijk hoofdpijn kijken. Zeker wanneer je niet precies weet hoe je het aan moet pakken. Een gestructureerde manier van werken, met goede afspraken en een goede planning kan jouw helpen bij het neerzetten van een top evenement. Dan is het echter wel de vraag waar je dan precies op moet letten, welke afspraken je moet maken en wat er belangrijk is bij het organiseren van een evenement, feest of congres op een externe locatie.

Denk aan de catering

Een veel gemaakte fout is dat er niet echt gelet wordt op de catering. De catering moet niet alleen lekker zijn, deze moet ook passen bij de de gasten die op je event afkomen. Niet iedereen mag zomaar alles eten en drinken. De een vindt beperkingen door zijn of haar dieet terwijl de ander vanwegen geloofsovertuigingen niet alles mag eten of drinken. Zeker wanneer je een feest gaat organiseren op een externe feestlocatie is het van groot belang dat je let op de catering. Breng in kaart of er mensen op je feest afkomen met een bepaalt geloof of dieet. Een goede feestlocatie draait zijn hand niet om voor een aangepaste catering.

Kies niet alleen voor de mooiste locatie

Je kiest waarschijnlijk voor een externe locatie, omdat deze mooier, ruimer of gewoon anders is dan je eigen bedrijfspand of huis. Toch is het zaak om bij de selectie van jouw locatie iets verder te kijken. Een goede locatie is namelijk ook goed te bereiken voor iedereen. Kies dus een locatie die gemakkelijk te bereiken is voor iedereen. Hierbij kan het handig zijn om de woonlocaties van al je potentiële gasten in kaart te brengen. Vervolgens span je een rode draad tussen alle woonplaatsen van deze mensen. Waar de draadjes het meeste kruizen, dat is de ideale locatie voor jouw volgende feest.

Succes!

Ik wens je ontzettend veel succes bij het organiseren van jouw volgende feest of congres. Ik hoop dat je iets aan de tips uit deze blog hebt gehad. Mis je nog een aantal tips of afspraken? schroom niet om dit te laten weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *