Overgewicht | Tips

Heb je overgewicht? En wil je van je kilo’s af? Er zijn overal vele diëten te vinden, maar werken ze eigenlijk wel? In dit artikel geef ik je tips die je kan helpen om van je overtollige kilo’s af te komen.

 

Diëten werkt alleen op korte termijn

Met een dieet kun je snel kilo’s kwijt raken, het probleem er mee is: het is slechts tijdelijk. Nadat het streefgewicht bereikt is, vallen mensen vaak weer terug in hun oude eetgewoontes. Ik ken een vrouw die nam 3 maanden alleen maar eiwit recepten, uiteindelijk was ze veel kilo’s kwijt. Nadat ze eenmaal haar ideale gewicht bereikt had, was ze binnen 3 weken weer op haar oude gewicht, zonde toch?

Wat moet je dan wel doen om af te vallen & op gewicht te blijven?

Probeer levenslang een gezonde eetgewoonte aan te houden. Geef jezelf de tijd om te wennen aan al dat gezonde voedsel. Als je er eenmaal aan gewend bent, heb je amper nog trek aan al dat ongezonde snoep en frituur. Ik adviseer iedereen om een dag te “zondigen”. Dat betekend dus dat je 1 dag in de week de hele dag alleen maar ongezond mag eten. De overige 6 dagen eet je gezond, heel af en toe kun je dan wel eens snoepen, maar wees beperkt. Je kunt er ook voor kiezen om jezelf in het weekend te zondigen, maar maak dan de keuze om de overige 5 dagen helemaal niet meer te snoepen of te snacken.

Welk voedsel kan ik het beste kiezen?

Je lichaam heeft meerdere voedingstoffen nodig: eiwitten, koolhydraten en goede vetten. Om op gewicht te blijven is het verstandig om eiwitrijk voedsel te nuttigen. Eiwitrijk voedsel betekend dat 40% van je voeding uit eiwitten bestaan, 30% uit koolhydraten en de andere 30% uit onverzadigde vetten.

Wat kan ik het beste drinken?

Water met citroensap is mijn favoriet. De reden: citroen stimuleert je spijsvertering en je vetverbranding. Fruitsapjes, cola, sinas, zoete limonade etc. raadt ik iedereen af.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *