Buikvet Verliezen – 4 Redenen Waarom Het Maar Niet Wil Lukken

Wil je graag buikvet verliezen? Heb je al van alles geprobeerd zonder resultaat? Hier zijn vier mogelijke redenen dat het je maar niet wil lukken om strakke buik te krijgen. Natuurlijk ontdek je ook wat je dan wel het best kunt doen als je zo snel mogelijk resultaten wilt.

Je eet te veel bewerkt voedsel

Een van de voornaamste redenen dat het veel mensen maar niet wil lukken om buikvet te verliezen is dat ze teveel bewerkt voedsel eten zoals blikvoer, kant-en-klaar maaltijden, chips, wit brood, gebak en gefrituurde snacks. Deze producten bevatten niet alleen veel schadelijke en ongezonde ingrediënten… ze zetten ook nog een aan tot overeten.

De oplossing: Wil je buikvet verbranden, probeer dan meer natuurlijk voedsel in je dieet op te nemen zoals groente, fruit en volkoren producten.

Ook frisdrank is een belangrijke veroorzaker van overtollig buikvet. Sterker nog… onderzoek toont aan dat het zelfs een van de grootste veroorzakers van overgewicht is in de westerse wereld.

Wil je een platte buik, laat dan de frisdrank en de energy drinks wat vaker staan en kies in plaats daarvan voor een glas water.

Je doet de verkeerde oefeningen

Veel mensen denken nog steeds dat buikspieroefeningen de beste manier zijn om een strakke buik te ontwikkelen. Ze doen iedere dag duizenden sit-ups en crunches of kopen een van de vele ‘buikspier apparaten’ die er tegenwoordig te krijgen zijn.

Andere mensen denken dat lange cardio sessies de beste manier zijn om van buikvet af te komen. Ze brengen wekelijks uren door op de loopband.

Volgens personal trainer Glenn Goossens zijn ‘buikspieroefeningen’ misschien wel de minst effectieve manier om buikvet te verbranden. Ook eentonige cardio sessies zijn zeker niet de beste methode. Hij schreef zelfs een boek, de ‘Buikspieren Bijbel‘ om alle misverstanden die er bestaan over buikvet verbranden uit de weg te ruimen.

Iets wat veel effectiever is dan cardio of crunches is bijvoorbeeld HIIT oftwel High Intensity Interval Training. Hiermee verbrandt je veel meer spieren veel effectiever aan het werkt. Het resultaat is dat je veel sneller calorieën – en dus vet – zult verbranden.

Een van mijn persoonlijke favorieten – en een zeer intensieve vorm van training – is kettlebell training. Kettlebell oefeningen bieden een uitstekende combinatie van kracht en conditie training. Een workout van een half uur kan al gauw meer dan 500 calorieën verbranden.

Je bent gestrest

Stress leidt tot een verhoogde aanmaak van het hormoon cortisol, ook wel het stress hormoon genoemd. Dit hormoon zorgt ervoor dat je lichaam minder makkelijk vet verbrandt. Daarnaast zorgt stress er vaak voor dat we slechte voedsel keuzes maken en meer eten dan we nodig hebben (stress eten).

Je krijgt te weinig slaap

Een Amerikaans onderzoek onder 70.000 vrouwen toont aan dat je 30% meers kans hebt op overgewicht als je te weinig slaap krijgt. Net als stress gooit ook slaap gebrek je hormoonhuishouding in de war en leidt het tot overeten.

Sneller buikvet verliezen – conlusie

Buikvet verliezen is niet makkelijk. Je kunt echter je succes enorm vergroten door slechts een handje vol simpele tips op te volgen. Dus… wil je sneller die felbegeerde platte en strakke buik? Zorg er dan voor dat je:

  • meer natuurlijk voedsel gaat eten
  • effectiever gaat bewegen (bijvoorbeeld door HIIT)
  • Zorgt voor voldoende ontspanning in je leven
  • 7-8 uur slaap per nacht krijgt

Probeer deze tips een maand lang en ontdek hoe krachtig een aantal simpele veranderingen in je levensstijl kunnen zijn.

Ben je op zoek naar een bewezen, stap-voor-stap methode om blijvend van je buikvet af te komen? Dan raad ik het bovengenoemde boek van Glen Goossens aan.

Het allerbelangrijkste is dat je niet opgeeft na een paar dagen of weken. Succesvol en blijvend buikvet verbranden lukt alleen door blijvende veranderingen aan te brengen in je levensstijl. Het zijn vaak de simpele kleine dingetjes die je iedere dag doet die uiteindelijk leiden tot de beste resultaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *