Asperges koken

asperges koken

asperges koken

Hoe asperges koken

Koop de gewenste hoeveelheid asperges bij de boer, markt of supermarkt, en onze gids verteld u hoe u op de beste manier asperges kunt bereiden. Leer hoe lang de asperges moeten koken en lees onze top asperges recepten op de website.
Volg onze stap-voor-stap instructies voor het koken van asperges.

Asperges kopen en bewaren

Het Asperges seizoen wordt beschouwd in het voorjaar te zijn, maar je zult deze populaire groente het hele jaar door kunnen vinden. Kijk voor stevige, heldere groene asperges met gezonde punten die strak en niet papperig zijn.
De dikte grootte varieert aan leeftijd , dunne asperges komen uit jongere planten.
Of u dunere of dikke asperges lekker vind is een persoonlijke voorkeur,zelfs voor het koken.
Als het mogelijk is, nuttig de asperges de dag dat je het koopt. Als dat niet mogelijk is, wikkel de asperges in een vochtige papieren handdoek en  plaats die in een plastic zak welke je in de koelkast voor maximaal vier dagen kunt bewaren.
Je kunt asperges ook rechtop in bak/pot/fles bewaren gevuld met paar centimeter water.
Bedek wel asperges inclusief bak in een plastic zak.

” Een pond asperges zijn zo’n 20-25 asperges welke tot 3-4 porties staat”

Welke asperges te kiezen

Dik of dun? Iedereen heeft zijn eigen voorkeur.
Dunne asperges gaar zijn met een licht scherpe kern, terwijl dikke asperges meer een vlezige kern hebben en dus andere textuur. Voor dikke asperges, strik het buitenste deel met een dunschiller.

Omdat asperge wordt geteeld in zandgrond, spoel eerst de asperges (vooral de punten) met koud water. Breek de houtachtige basis van elke speer door, door deze te buigen (waar het gemakkelijk breekt).
Dit is meestal rond het onderste derde van de speer en waar het bosrijke deel begint te draaien. Indien gewenst, schraap de schalen op de speren met een dunschiller. Dit geeft de speren een gladde, schone look en is vooral gunstig voor zware of vet speren.

 

 

Wilt u meer lezen over asperges koken, Bezoek dan onze website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *