Tips voor een onvergetelijke camperreis door Canada!

Wil je graag een camperreis door Canada maken, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Lees dan snel verder en ontdek onze tips, die jou een onbezorgde vakantie zullen geven!

Beste reisperiode voor een camperreis in Canada

In principe kun je het hele jaar goed door Canada trekken, maar de beste tijd om er met een camper rond te trekken is toch wel tussen maart en oktober. Wil je canda echt op zijn mooist zien? Ga er dan in de maand september heen. In deze periode is het relatief rustig en zijn de bossen prachtig gekleurd! Deze nazomer wordt ook wel ‘Indian Summer’ genoemd.

Welke verhuurder?

Als je een camperreis door Canada wilt maken, kun je ervoor kiezen om alles zelf te regelen. Denk aan de vluchten, het huren van de camper, alle verzekeringen en de eerste overnachting. Wil je liever dat een reisorganisatie dit allemaal voor je regelt? Kies dan voor een complete pakketreis. Bij de Nederlandse reisorganistie CheapCampers.nl kun je zowel enkel een camper huren in Canada, als een complete pakketreis boeken.

Maak een reisschema

Voordat je een reisschema maakt, is het belangrijk om jezelf af te vragen of je liever Oost of West Canada wilt zien. Ga je voor de natuur en wildlife? Kies dan voor West Canada. Gaat jouw voorkeur uit naar het bezoeken van steden? Ga dan voor het Oosten, waar je prachtige steden als Toronto, Ottawa en Montreal vindt. Eenmaal een keuze gemaakt, kan het plannen beginnen. Doe inspiratie op door verschillende websites, online reisverslagen en fora te lezen. Alleen zo ontdek je wat je echt niet wilt missen tijdens jouw droomreis. Kijk vervolgens op Google Maps naar de afstanden en reistijd. Wij raden je aan om niet meer dan 300 kilometer per dag te reizen. Houd er ook rekening mee dat een rit door de bergen meer tijd kost!

Tip: is je reisschema klaar? Zet deze dan in een spreadsheet voor een duidelijk overzicht. Noteer hierin welke dag het is, wat je gaat doen, hoeveel kilometer het is, wat de reisduur is en wat mogelijke campings zijn om te overnachten. Print dit overzicht uit, zodat je het altijd bij je hebt.

Campings in Canada

Wanneer je met een camper door Canada reist, heb je de volledige vrijheid! Echter kun je niet zomaar ergens gaan overnachten. Hiervoor zul je op campings moeten staan. De campings zijn stuk voor stuk geschikt voor campers, omdat dit dé manier van reizen in Canada is. Om jezelf iets meer rust te geven, raden we het aan om de eerste paar nachten vooraf te reserveren. Zo weet je zeker dat je een plekje hebt. De overige nachten kun je op de bonnefooi boeken. Zo blijf je flexibel en kun je overal zo lang blijven als je zelf wilt. Zorg wel dat je een creditcard bij je hebt, anders kun je in de meeste gevallen geen kampeerplek boeken!

Begin met de voorpret!

Nu duidelijk is hoe je het beste een camperreis kunt organiseren, kan de voorpret beginnen. Begin met het opdoen van inspiratie en ontdek wat er allemaal te doen of te zien is. Het is misschien wat veel informatie, maar zodra de dingen duidelijker worden besef je pas wat voor een droomreis je gaat maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *