Welke acrylverf technieken zijn er?

Waarschijnlijk ben je dit bericht tegengekomen, omdat je op zoek bent naar leuke acrylverf technieken. Er zijn namelijk meerdere technieken, welke allemaal weer een eigen vaardigheid vereisen. Om je op weg te helpen zullen we hieronder meer informatie geven over de volgende technieken: in lagen schilderen, paletmes schilderen en abstract schilderen. In dit geval is het in lagen schilderen de meest gebruikte techniek. Daarentegen wordt het schilderen met paletmes minder vaak toegepast. Weten waarom? Scroll dan snel verder.

Acrylverf in lagen aanbrengen

Vanwege de korte droogtijd van acrylverf kun je deze verf eenvoudig in lagen over elkaar aanbrengen. Je hoeft immers bijna niet te wachten voordat een vorige laag droog is. Bij het in lagen schilderen is het wel belangrijk om van achter naar voren te werken. Dus eerst de achtergrond aanbrengen (vaak een egale kleur) en dan pas het onderwerp en details van het schilderij. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om verf later weg te halen. Je ziet dan namelijk de onderste laag door de bovenste laag heen schijnen, wat mooie effecten kan opleveren.

Schilderen met paletmes

Zoals al eerder werd gezegd kiezen niet heel veel kunstenaars voor het paletmes. Bij deze techniek breng je namelijk in één keer een grote hoeveelheid verf aan op het doek. Daarnaast is het belangrijk om maar voor een bepaald aantal kleuren te kiezen. Ook kun je het beste eerst gaan experimenteren, voordat je daadwerkelijk een schilderij gaat schilderen.

Abstract schilderen

Bij abstracte kunst worden er geen herkenbare vormen geschilderd. Denk hierbij aan spetters of vlekken. Het abstract schilderen is daarom een populaire techniek bij beginnende schilders. Je kunt namelijk gewoon de verf op het doek smijten. Wanneer je dit gaat doen is het verstandig om het doek op de vloer te leggen met daaronder een aantal oude kranten. Hiermee kun je jezelf een hoop schoonmaakwerk besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *