’s Zomers Belle-Vue Kriek in het biercafé

Een echt goed biertje op zijn tijd. Zo’n bier waar je een hele avond over kan doen en echt proeft en op zoek gaat naar de smaak en herkomst van het bier. Drinken doe je met maten en een echt goed biertje drink je met maten in een biercafé. De speciaalbieren zijn eindeloos, maar over smaak valt te twisten.

 

Belle-Vue Kriek

Een uitstapje in de bieren is de Belle-Vue Kriek. Dit is een echt fruitbier, wat heerlijk is om te drinken op een warme zomerdag. Dit bier is zeer dorstlessend, dus ideaal als je flinke dorst hebt. Door spontane gisting en toevoeging van krieken is het heerlijk licht en fruitig. Krieken zijn donker zure kersen, die ook voor de kleur van het bier zorgen. De kleur is donkerrood, bijna paars, wat tijdens het drinken zal veranderen. Het wordt ook wel robijnrood genoemd. Naast krieken, zijn de ingrediënten mout, tarwe, water, hop en wilde gisten. Het alcoholgehalte is 5,2% en de schenktemperatuur moet 3 graden Celsius zijn. De kriek-lambic is een traditioneel bier met een zoetzure afdronk. Ook voor feestelijke gelegenheden is dit een heerlijk biertje.

 

Pauwel Kwak

Een bier van heel andere orde is de Pauwel Kwak. Je kent hem vast wel van de speciale houder waarin het glas gezet moet worden. Dit bier heeft een zeer rijke, historische achtergrond. Er is in het verleden al eens gestopt met het brouwen van dit bier, maar dankzij de grote verdiensten van een welgestelde brouwersfamilie is het terug op de markt. De familie Bosteels heeft er voor kunnen zorgen dat dit bier nieuw leven in is geblazen. Het glas is speciaal ontworpen voor koetsiers die tijdens het rijden hun bier wilde drinken. Een gewoon glas zou omvallen, maar deze blijft ten alle tijd rechtop. Gelukkig is dit in een biercafé niet nodig, maar de historie maakt het verhaal wel mooi.

 

Belgisch BierCafé Belvédère 

Deze en nog veel meer soorten bieren, zijn te proeven en te beleven in het Belgisch BierCafé Belvédère. Dit sfeervolle biercafé in Delft zal voor iedereen een heerlijke plek zijn om een goed biertje te drinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *