Online gitaarcursus volgen met gitaarakkoorden

Het is eigenlijk al erg normaal voor gitaristen, maar toch gaan we het er even over hebben. We bedoelen dat online gitaarcursussen gebruik maken van akkoorden i.p.v. noten om hun cursisten gitaar te laten leren spelen. Nu zal je je afvragen, maar wat heb ik daar aan of wat is het verschil? Na het lezen van deze blog weet je precies wat akkoorden zijn en/of deze beter zijn dan het lezen van gitaar noten.

Wat zijn nou precies gitaarakkoorden?

Bij elk instrument wat je bespeeld zal je gebruik maken van akkoorden. Bij een gitaar worden dat de gitaarakkoorden genoemd. Je hebt gitaarakkoorden van A t/m E. De akkoorden zeggen daarbij iets over welke snaar moet worden aangeslagen. Ook verteld het iets over de positie van je linker- of rechterhand op de hals van de gitaar.

Akkoorden of noten leren?

Het is algemeen bekend dat gitaarlessen, welke zijn gebaseerd op akkoorden, betere resultaten boeken dan het noten leren lezen. Het leren van noten kost namelijk veel meer tijd en het is meer theoretisch dan praktisch. Terwijl gitaarakkoorden gewoon makkelijk direct in de praktijk zijn te brengen. Het resultaat en het verschil is al na de eerste maanden merkbaar.

Waar leer ik akkoorden spelen?

Zoals al duidelijk werd leer je de gitaarakkoorden tijdens online gitaarlessen. Het is namelijk zo dat je met een beperkt aantal akkoorden al liedjes kunt spelen. Deze akkoorden worden ook wel de basis gitaarakkoorden genoemd en worden aangeduid met de eerste zeven letters van het alfabet. Wanneer je deze akkoorden zonder moeite kunt spelen, dan is het tijd om te beginnen met een paar eenvoudige gitaar liedjes.

Het is verstandig om meerdere online gitaarcursussen met elkaar te gaan vergelijken, zodat je niet teveel betaald. Je kunt hierbij letten op de prijs, aantal lessen en de extra`s (filmpjes, afbeeldingen etc.).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *