Kweekpotten van De Hobbytuinder voor een volle kweektuin

Een goede hobbytuinder kan niet zonder kweekpotten. Een kweekpotje zal er immers voor zorgen dat de schade aan planten beperkt blijft wanneer het wordt uitgeplant. Als planten in een pot zijn gekweekt, zullen ze veel minder stress ondervinden bij uitplanting. Door de stress te minimaliseren zal de groei na het uitplanten weer sneller worden hervat in de nieuwe groeiplek. Ideaal dus om planten eerst in stekjes op te kweken tot volwaardige plantjes. Zodra het groot genoeg is en meer bestand zal zijn tegen de weersinvloeden kan het uitgeplant worden in de volle grond.

 

Verschillende soorten

Kweekpotten zijn in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Zo zijn er de standaard potten van 11 tot en met 18 liter. Dit zijn de zwarte vierkanten potten die ook gemakkelijk in rijden te zetten zijn. Ook zij ze goed stapelbaar. De handige stek- of zaaipotjes zijn er in zes centimeter en acht centimeter. Aangezien de plant met potje en al in de grond kan worden geplaatst, is overpotten gemakkelijk. Bij deze turfpotjes raakt het wortel gestel niet beschadigd.

 

De Hobbytuinder

Om kweekbakken te kopen ga je naar de webshop van de Hobbytuinder. Zij hebben een breed assortiment in allerlei kweekpotten in verschillende soorten, vormen en maten. Voor elke soort van groente, fruit of planten hebben ze een geschikte kweekpot. Naast de kweekpotten verkopen ze ook stektrays, hydrobakken, onderzet schalen, turfpotjes en grote trays. Voor elke hobbytuinder dus een kweekpot op maat.

 

Overige producten

Naast kweekpotten verkoopt de Hobbytuinder ook overige spullen voor de echte hobbytuinder. Zo zijn in hun webshop allerlei tuinartikelen te verkrijgen. Voor zaden en zaai- en kweekartikelen ben je hier aan het goede adres. Ook voedingsmiddelen en bestrijdingsmiddelen zijn online te bestellen. Naast alle spullen die je nodig hebt voor je eigen groentetuin, kan je ook bloembollen kopen. Met De Hobbytuinder staat je tuin er dus weer mooi bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *