Alles over bokstechnieken

Boksen is erg populair, zeker omdat het nu ook wordt gezien als conditietraining en niet alleen als vechtsport. Het is de perfecte training voor bijna al je spieren, vooral de spiergroepen in je armen, benen, buik en billen. Ook is het een erg ideale sport als je snel wil afvallen, omdat je continu in beweging bent en al je spieren aanspant. Het biedt dus vele voordelen, maar het is wel van belang om je van tevoren nog goed te informeren over onder andere de benodigdheden en de minimale kwaliteiten die je moet hebben. Als dat alles in orde is, volgt stap 1: het leren van bokstechnieken. Hieronder alvast wat informatie over de 4 algemene slagen.

Rechtse directe

Deze techniek is de meest voorkomende in de bokswereld.. Dit komt niet alleen omdat ze het meest eenvoudig zijn, ook zijn ze erg effectief als ze goed aankomen bij de tegenstander. Er ontstaat vaak verwarring omdat men denkt dat het alleen met de rechterhand kan, maar dat is niet het geval. De slag kan met beide bokshandschoenen uitgevoerd worden. Het is goed mogelijk om met deze slagen jouw vijand in een keer knock out te slaan. Hierbij is het wel belangrijk om de goede houding aan te nemen, want er zit erg veel kracht achter.

Wat is de jab-techniek?

De jab techniek lijkt erg veel op een directe, maar er zit een klein verschil in. Het is namelijk zo, dat je bij deze beweging je vuist aan het einde van de slag een kwartslag draait. Hierdoor sla je dus als het ware met de bovenkant van je hand, in plaats van de voorkant. Ook is de algehele beweging iets korter dan bij een directe slag, omdat het een techniek is die wordt gebruikt als er punten gescoord moeten worden. De jab is dan ook niet erg geschikt om iemand direct uit te schakelen, tenzij het op de juiste manier en plaats gebeurt.

Uppercut

De uppercut is een techniek waarbij de bokser van onder naar boven slaat, terwijl hij mikt op het hoofd. Deze beweging duurt vrij lang omdat er een lange afstand afgelegd wordt en is dus niet geschikt om snel punten te pakken. Het is alleen effectief als de tegenstander daadwerkelijk even niet oplet, maar als hij goed raak is, is het ook een harde klap.

Hoek

De laatste is de hoek. Dit spreekt voor zich: de bokser slaat vanuit links of rechts naar de zijkant van het hoofd van de tegenstander. Deze techniek gebruikt men om de handschoenen van de tegenstander te ontwijken, zodat er daadwerkelijk punten gescoord worden. Ook hier moet een lange afstand afgelegd worden, dus gebruik het op de juiste moment. Meer informatie over boksen vind je op Dominus Profighting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *