Zirkonium verlovingsringen voor elke smaak

Zirkonium verlovingsringen

Zirkonium verlovingsringen hebben meer voordelen dan een goed uitziende ring aan de vinger. Het is heel interessant te weten hoe bestendig dit edel metaal is. Het is oorspronkelijk afkomstig van een mineraal genaamd zirkoon. Zirkoon is ook te vinden in meteorieten en zelfs in de zon. Van natuur is zirkonium iets lichter grijs dan titanium. Maar kan door een speciaal verhittingsproces een diepe zwarte kleur krijgen.

Deze zwarte kleur geeft de ring een super harde oxide laag en is keramisch. Hebt u gekozen om uw ring deze zwarte laag te geven en bent u na een tijdje niet meer blij mee, dan kunt u het laten verwijderen. Dit oxide laag is veel sterker dan zirkonium zelf en kan net als een gerodineerde ring onderhouden worden. Maar bij de verwijdering kan de ring zijn oorspronkelijke kleur weer krijgen.

 Eigenschappen van Zirkonium

Zirkonium is in vergelijking met staallichter en harder, het is bijzonder corrosiebestendig en kan ook met andere edel metalen gecombineerd worden. Net als een handvol metalen behoort zirkonium ook tot die moeilijk smeltbare groep. Deze metalen kunnen een temperatuur van over 2000ºc bereiken en even sterk blijven. Voor een verlovingsring combineert zirkonium goed met titanium en staal voor een eigentijds ontwerp.

U kunt tal van bijzondere patronen maken die nu gerealiseerd kunnen worden. Toen dit metaal voor het eerst werd ontdekt kon men weinig kanten mee op en werd het vaak in de industrie gebruikt.

Afwerkignen

Maar met de hedendaagse ontwikkelingen is de mogelijkheid ontstaan om geheel creatief te zijn. Voor het aanschaffen van een zirkonium verlovingsringen kunt u uw eigen ontwerp of bestaande ideeën gebruiken. Wilt u het simpel houden met de oorspronkelijke grijze kleur of wilt u het wat zwarter hebben, dan is er geen grens aan de mogelijkheden. Van initialen tot patronen met verschillende combinaties uw droomring wordt werkelijk gemaakt. Een leuke verassing kan zijn een zirkonium verlovingsring met bijvoorbeeld een dier waarvan de toekomstige bruid houdt of haar horoscoop.

Uw eigen smaak

Laat uw fantasie het werk voor u doen en limiteer uzelf niet tot wat al door iemand anders is bedacht. Het ultieme zirkonium verlovingsring is de ring die u zelf hebt ontworpen, waarnaar u kunt kijken en zichzelf erin terug kunt vinden. Dit geeft het gevoel dat een deel van u met uw toekomstige bruid mee gaat zolang zij die om haar vinger heeft. Een ring gekocht bij de juwelier is mooi, maar een ring ontworpen door een juwelier is mooier en waardevoller.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *