Elastische Riem Inkorten

De elastische riem is een super fijne riem die nooit te strak zit. Soms kan het voor komen dat je de verkeerde maat hebt besteld en geen zin om het hele retour proces uit te zitten totdat je de juiste maat hebt.

Mocht je graag meteen je riem willen dragen, heb je de riem al zo vaak gedragen dat het elastiek wat opgerekt is of beginnen de goede voornemens vruchten af te werpen en ben je afgevallen. Dan kun je de riem zelf inkorten!

Hoe kort ik mijn Elastische riem in?

De elastische riem inkorten is heel gemakkelijk. Naast de gesp zit een schroefje, als je dit schroefje met een schroevendraaier met een platte kop los schroeft komt de gesp los van het elastiek.  Nu kun je het elastiek zover afknippen als nodig is.

Zorg dat je wel weet hoe ver je dit elastiek moet afknippen. Meet van te voren even met een meetlint op wat de omtrek is van je middel. Haal het meetlint door de lusjes van je broek zo meet je het beste de maat van je riem.

Dan is de afstand van het middelste gaatje tot aan de gesp ook de maat. Dus van middelste gaatje tot aan de gesp is 115 cm, dan is de riem maat ook 115. Meet je nu een omtrek van 105 cm omdat je op dieet bent geweest en goed hebt gesport. Dan is je riem maat nu ook 105 en kun je dus 10 cm afknippen van het elastiek.

Elastische riem is nu weer perfect!

Nu is je riem weer strak genoeg zodat de riem weer perfect zit!

Mocht je nog niet helemaal zeker zijn van je zaak, stuur ons een mailtje met je vraag. Als je een vraag hebt over welke maat riem je nodig hebt, kijk dan eerst eens naar onze maat tabel!

Bekijk hier het assortiment Elastische Riemen van Dossa Leather.

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *