Tapijt reinigen begint met stofzuigen

Tapijt reinigen is een klus waar elke woningbezitter tegenop zal zien. Uiteindelijk zal het toch in elk huis eens moeten gebeuren. De vloerbedekking krijgt immers heel veel te verduren. Dagelijks vele voetstappen en de vlekken die daarbij gepaard gaan, zorgen voor een vieze uitstraling. Stof zal zich ophopen in de vezels van het tapijt en haren blijven hier tussen zitten. Stofzuigen is niet genoeg bij tapijt reinigen. Goed reinigen gaat veel verder dan dat.

 

Stofzuigen

Een tapijt dat op het oog redelijk schoon lijkt, is goed te reinigen met een goed stofzuigbeurt. Voor op goed resultaat na het stofzuigen zijn de volgende tips voor tapijt reinigen erg belangrijk

  • Stofzuig het tapijt minimaal één keer per week. Dit voorkomt de opbouw van ruwe deeltjes in het tapijt. Door wrijving kunnen die er voor zorgen dat tapijtvezels beschadigd raken.
  • Indien de hele ruimte wordt gestofzuigd, is het raadzaam deze te verdelen in vakken. Op deze manier kan je voorkomen dat er een stuk van het tapijt wordt overgeslagen.
  • Neem de tijd voor het stofzuigen. Bij een pluizig tapijt is de kans groot dat vuil hier diep tussen in zit. Het is raadzaam om bij hoogpolig tapijt de stofzuiger minstens drie keer rustig over het gebied heen te zuigen. Dit is de beste manier om goed resultaat van tapijt reinigen te bereiken.
  • Een vieze geur tijdens het zuigen kan ook simpelweg worden voorkomen. Door een beetje zuiveringszout op te zuigen belandt dit in de zak. Zuiveringszout is net zoiets als soda. Dit zal een frisse geur geven.

 

Professioneel tapijt reinigen

Zij de vlekken zo hardnekkig dat je ze met simpelweg stofzuigen niet verwijderd krijgt. Dan is het raadzaam om een professioneel bedrijf in te schakelen die jouw tapijt kan reinigen. Schoonmaakservice R. de Jong is een topper in tapijt reinigen. Dit doen zij al tientallen jaren bij bedrijven en particulieren met goed resultaat. Met hoogwaardige en milieuvriendelijke materialen zorgen zij voor een schoon resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *