Op zoek naar een nieuwe keuken? Let op het volgende!

nieuwe keuken Duitsland

Selecteer de juiste keukenwinkel.

De landelijk opererende keukenzaak met de schreeuwerige reclames is niet vanzelfsprekend de beste keuze voor een nieuwe keuken. Zoveel mensen, zoveel wensen. De keuze van de juiste keukenwinkel is een lastige keuze. De keukenwinkel in het dorp staat bekend om zijn uitstekende service, maar ook om de vrij hoge prijzen. Een stuk verderop kan er gekozen voor een budget keuken van een groot winkel bedrijf. De nazorg en opdringerige verkopers zijn in veel gevallen de mindere aspecten van dit type winkels. Eventjes over de grens heb je de befaamde goedkope Duitse keukens. Wat is nu een handige aanvliegroute om op de goede plek uit te komen? Hieronder zijn een paar handvatten uiteengezet om je in de goede richting te wijzen.

Denk na over de gewenste keukenstijl.

Stap niet volledig blanco een keukenshowroom binnen. In de meeste showrooms staan vele tientallen keukens opgesteld, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Sommige keukens zien er in de winkel helemaal geweldig uit, maar passen eigenlijk niet in je eigen woning qua stijl. Probeer van te voren in kaart te brengen of je op zoek bent naar een moderne keuken of juist een klassieke. Een landelijke of retro keuken. Wat voor deurgrepen vind je bijvoorbeeld mooi en niet onbelangrijk, van welk materiaal mag het aanrechtblad gemaakt worden? Gaat u voor een robuust granieten blad of voor een wat goedkoper kunststof werkblad. Noteer al je wensen op een lijstje en neem dat mee naar de keukenspeciaalzaak. Zodoende kan de keukenadviseur je effectief helpen de juiste keuze te maken.

Bedenk van te voren het maximale budget.

Eenmaal in de showroom aangekomen zul je zien dat de verschillende keukenzaken alle kanten opvliegen met de prijzen van keukens. De prijzen variëren van enkele duizenden euro’s tot ver boven de tienduizend euro. Zorg dat je van te voren een realistisch budget bepaald voor wat je uiterlijk voor een nieuwe keuken wilt uitgeven. Dit schept duidelijkheid voor jezelf, maar ook voor de keukenverkoper. Het is daarom raadzaam het budget direct kenbaar te maken. Op deze manier kan de keukenwinkel uiteenzetten wat er voor dat budget allemaal mogelijk is. Neem in je berekening ook de keuze voor inbouwapparatuur mee. Dit kan de prijs van een ogenschijnlijke goedkope keuken enorm beïnvloeden.

Naar welke opstelling gaat de voorkeur uit.

Ben je op zoek naar een hoekkeuken, een rechte keuken of misschien wel een keuken met een kookeiland? Op internet zijn er veel handige programma’s voorhanden om je eigen opstelling al op je beeldscherm vorm te geven. Zorg dat je de maten van de ruimte waarin de nieuwe keuken komt te staan bij de hand hebt en schuiven maar. Op deze manier krijg je van te voren al een heel goede indruk van wat er wel of niet mogelijk is. Dit schuiven met opstellingen kan ook op de ouderwetse manier. Pak een kladblok met ruitjespapier en knip de keuken elementen op schaal uit. Al ga je een Duitse keuken kopen of eentje bij de lokale keukenboer. De afmetingen van de verschillende kastjes zijn uniform. Wanneer je klaar bent neem je de opstelling mee naar de keukenzaak en heb je een uitstekend uitgangspunt om tot de perfecte keuken te komen.

Vrijblijvend keuze advies.

Een keukenzaak welke van generatie op generatie is gegaan en bekend staat om haar kwaliteit en service is Wolters Keukens in het Oosten van Nederland. In de showrooms in Deventer en Lochem staan kundige keukenadviseurs klaar om u vrijblijvend van een kop koffie of advies te voorzien. Bekijk de overzichtelijke website om een indruk te krijgen van de verschillende stijlen keukens. Bij Wolters Keukens weten ze maar al te goed dat het niet stopt bij de aanschaf van een keuken. Juist niet, dan begint het pas! De nieuwe keuken moet besteld en geplaatst worden. Ze zijn gespecialiseerd is alle bijkomende werkzaamheden die bij zo’n project komen kijken en kunnen ook zorg dragen voor het leggen van nieuwe tegels, stucwerk en muurtjes metselen. Ze kunnen de verbouwing van de complete keuken van A tot Z op zich nemen. Meer informatie? Aarzel niet en neem contact met ze op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *