De voor- en nadelen van salontafels

Een salontafel is misschien wel een van de meest gebruikelijke meubelstukken in een Nederlandse woning. Bijna iedereen heeft wel iets in de vorm van zo’n tafel, of het nu gemaakt is van hout, glas of kunststof. Toch is dit iets waar lang naar gezocht wordt in de woonwinkels, omdat het toch een groot object is in de woonkamer en dus erg opvalt. Waar men doorgaans aan denkt bij de aanschaf van een dergelijke tafel is hoe deze eruit ziet en of hij goed bij de rest van het interieur past. Maar wat vaak vergeten wordt, is hoeveel onderhoud het nodig heeft en hoeveel tijd dit kost in de week. Daarom hieronder enkele feiten over verschillende soorten salontafels.

Houten salontafels

De houten variant op de salontafel is waarschijnlijk een van de meest voorkomende in de huiskamer en is al jarenlang erg populair. Zijn klassieke, maar robuuste uitstraling staat vaak goed bij de overige meubelstukken en is dan ook niet moeilijk te combineren. Daarnaast zijn er tegenwoordig veel nieuwe en moderne soorten, zodat er voor ieder wat wils is. Vooral steigerhout is erg in trek, in wat voor kleur dan ook. Een ander groot voordeel hieraan is dat het vrij eenvoudig is om de tafel wat op te leuken met versieringen van hout.

Het grootste nadeel aan deze tafels is het feit dat ze veel onderhoud vereisen om ze in een degelijke staat te houden. Dit komt doordat hout erg slecht bestand is tegen vocht en hitte en dus een regelmatige behandeling nodig heeft om zich te beschermen.

Kunstof tafels

Tafels van kunststof lijken de ideale oplossing als je niet veel tijd hebt om alle meubelstukken te onderhouden. Kunststof is namelijk niet gevoelig voor water of vuur en is relatief simpel schoon te maken. Vaak is een natte doek al voldoende om het grootste vuil weg te nemen. Daarnaast gaat deze variant lang mee en ze zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar, omdat ze makkelijke te vervormen zijn.

Een nadeel hiervan is dat ze vaak nogal een goedkope uitstraling hebben. Maar dat is dan waarschijnlijk ook een van de grootste zorgen die je hebt, want verder is kunststof een van de gemakkelijkste stoffen om mee te werken.

Salontafels van glas

Ten slotte zijn glazen salontafels erg populair en ze ogen erg exclusief. Het is erg modern en staat goed in de moderne inrichtingen. Daarnaast lijkt het door een glazen tafel alsof de ruimte groter is dan hij daadwerkelijk is.

Het nadeel van glas is dat er al snel vingerafdrukken en andere vlekken op komen, waardoor het veel schoonmaakwerkzaamheden vergt. Daarnaast is glas erg breekbaar en dus niet handig in een huishouden met jonge kinderen. Dit kan zelfs gevaarlijk zijn.

Meer informatie over deze producten vind je op http://www.officetopper.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *