Een Dakkapel een prima investering.

Dakkapel

Dakkapel

Dakkapel

Een dakkapel plaatsen of laten plaatsen  is een overweging die veel mensen met een eigen huis (of pand) maken. Niet voor niets is de afweging van een dakkapel zo populair! Naast het feit dat het huis meer waard word levert een dak-uitbouw veel meer ruimte op. Waar u eerder uw hoofd stootte op de zolder krijgt u met een dakkapel een zee van ruimte er bij. Een krappe zolder word met een dakkapel leefbaar doordat u geen last meer heeft van een schuin aflopend dak. Een dakkapel is een grote investering en dit is dan ook de reden waarom veel mensen afzien van deze uitbouw aan hun woning. Dit is echter jammer want vaak is het mogelijk, na toestemming van uw bank, met een kleine extra hypotheek een dakkapel te realiseren. De kosten die een dakkapel met zich meeneemt lijkt groot maar deze uitbouw op de bovenverdieping zal echter de waarde van het pand aanzienlijk verhogen in de meeste gevallen. Wist u dat een dakkapel al te plaatsen is voor een schappelijk bedrag? Wilt u weten wat de kosten zijn voor uw woning? Doe dan gratis een offerte voor een dakkapel.

Verschillende soorten dakkapellen

Er zijn verschillende soorten dak-uitbouw, zo zijn de houten versies het populairst aangezien deze stevig , makkelijk schilderbaar en vrij goedkoop zijn. Daarnaast is een dakkapel van hout populair omdat de houten variant geen beperkingen heeft qua afmetingen en of vormen. Nadelen van een houten uitbouw is echter dat het hout vrij veel onderhoud met zich mee brengt en een relatief korte levensduur heeft.

Er is ook een kunststof variant van de uitbouw beschikbaar. Vergelijkbaar is de populariteit van bijvoorbeeld kunststof kozijnen is niet voor niets omdat kunststof onderhoudsvrij is, een lange levensduur heeft en vrij makkelijk te lakken is. De nadelen zijn echter een afweging zo zijn de kunststof varianten minder authentiek qua uitstraling en passen vaak niet bij ouderwetse panden, eventuele beschadigingen zijn lastig te repareren en de aanschafprijs van een kunststof-/plastic uitbouw is hoog.

Naast dak uitbouwen van hout en kunststof zijn er ook nog de “Prefab” dakuitbouw varianten.
Deze voor gefabriceerde (Prefabricated) dakkapellen worden zoals de naam al doet vermoeden kant en klaar geleverd ( dan wel niet in delen). De voordelen van een Prefab  dakkapel is dat hij gemakkelijk te plaatsen is, weinig onderhoud nodig heeft, erg stevig is en in verschillende materiaalsoorten, maten en kleuren leverbaar is. Dat laatste kan echter ook als slechte eigenschap ondervonden worden aangezien er maar een beperkte keuze is.

Dakkapel laten plaatsen

Wilt u een dakkapel laten plaatsen? Ga dan naar www.Regio-dakkapel.nl voor een uitbouw met een prima prijs kwaliteit verhouding. Vergeet voor de plaatsing van een dak-uitbouw eerst een vergunning aan te vragen bij uw gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *