Hoe reviews in Google krijgen?

Wanneer u een nieuw bedrijf heeft opgezet, is het belangrijk om, zeker in het begin, goede en effectieve reclame te maken. Dit zorgt ervoor dat u meer klanten krijgt die u opmerken en misschien wel een product of dienst bij u aanschaffen. Of het is mogelijk dat deze mensen u tegenkomen op internet en u aanbevelen bij anderen, zodat u als een lopend vuurtje rond gaat. Deze manieren van reclame maken zijn tegenwoordig nog gemakkelijker met Google op het internet. Deze zoekmachine helpt bedrijven namelijk om bekend te worden op het web. Zij kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat u reviews ontvangt. Hoe? Dat leest u hieronder.

Herinneringen

Allereerst is het van belang, indien u al een account heeft bij Google, dat u uw (toekomstige) klanten eraan herinnert dat ze heel eenvoudig een review achter kunnen laten voor uw bedrijf. Dit is belangrijk, omdat u dan weet wat er goed en wat u nog kunt verbeteren. Daarnaast zorgen positieve reviews ervoor dat nieuwe mensen die nog niet bekend zijn met uw product goede dingen over u horen en wellicht iets bij u aanschaffen. En tegenwoordig is het nog gemakkelijker om dit te doen, met de nieuwste smartphones. Deze zijn namelijk uitgerust met internet, waardoor men in een paar minuten al een bericht heeft achtergelaten. De herinnering is dus de eerste stap in het proces om reviews in Google te krijgen.

Relaties opbouwen

Daarna volgt stap 2. Deze stap houdt in dat u uw relaties met bestaande klanten op gaat bouwen en handhaven. Dit doet u niet alleen door persoonlijk contact, bijvoorbeeld door een afspraak te maken, maar ook door regelmatig te reageren op berichten en reviews. Als u bijvoorbeeld een recensie binnenkrijgt die niet geheel positief is, dan kunt u hierop reageren door te zeggen dat u er zo spoedig mogelijk iets aan gaat veranderen. Dit zorgt ervoor dat uw klanten zien dat u erg actief bent en inspeelt op de moderne vormen van communicatie. In een mum van tijd krijgt u dus meer dan genoeg positieve recensies.

Verifiёren

De laatste stap is om uw bedrijf te verifiëren. Dit maakt u zeker van een plekje op Google Maps, in de zoekmachine zelf en overige services van deze instelling. Hierdoor bent u veel vaker te zien op het web, maar trekt u ook meer klanten omdat u dan wordt gezien als erkende instelling. Meer informatie hierover op www.5sterrenspecialist.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *