Fouten in Webdesign die klanten kosten.

Wanneer een webdesigner een website ontwikkeld, dan zijn er vaak een aantal kleine dingen die hij over het hoofd ziet. Deze dingen kosten de website eigenaar vaak klanten, zonder dat hij weet waarom. In dit artikel ga ik een aantal fouten in webdesign benoemen, zodat jij weet welke eisen jij aan de ontwerper van je website kan stellen.

Slechte eerste indruk.

Bezoekers krijgen direct een eerste indruk van een website, zodra deze is ingeladen. Deze indruk wordt in een milliseconde gevormd. Daaraan gekoppeld vormt de bezoeker ook direct een idee van de kwaliteit van de dienst of product die je levert.

Webdesign oplossing.

Zorg ervoor dat je site er niet ouderwets uitziet. Wat je bijvoorbeeld niet moet (laten) doen is de meest recente trends tot op de voet volgen als het gaat om webdesign. Trends zijn maar tijdelijk en zodra de trend voorbij is ziet je website er ouderwets uit.

Je niet richten op een specifieke doelgroep.

Beginnende webdesigners, die een website voor zichzelf ontwikkelen, maken vaak de fout dat ze met hun ontwerp een zo breed mogelijk publiek willen bereiken. Het punt is dat het webdesign er rommelig uit kan komen te zien. Door zoveel mogelijk mensen te willen bedienen, bedien je eigenlijk niemand.

Webdesign oplossing.

Neem de tijd om je publiek beter te leren kennen. Zoek uit wie je doelgroep is en richt je website hierop in. Jouw website moet voor je bezoekers een meerwaarde hebben, anders zullen ze je site geen tweede keer bezoeken.

Afbeeldingen van lage kwaliteit.

Bij webdesign geeft men de voorkeur aan het plaatsen van zo klein mogelijke afbeeldingen. Hiermee wordt niet het formaat van de afbeelding bedoeld, maar de bestandsgrootte. Hoe lager het aantal kilobytes hoe beter dit is voor de laadtijd van de website. Maar deze bestandsgrootte moet ook niet te klein zijn, anders boet het veel aan kwaliteit in.

Webdesign oplossing.

Er zijn verschillende fotobewerking programma’s (zowel betaald als gratis) waarbij je de optie hebt om afbeelding op te slaan specifiek voor internetgebruik. Je krijgt de mogelijkheid om de afbeeldingen in verschillende bestandsformaten op te slaan. Veel bestanden kun je opslaan als PNG8. Dit is een klein bestandsformaat die, in tegenstelling tot JPEG, niet aan kwaliteit verliest. Sla je de afbeelding toch op als JPG bestand, kijk dan van te voren goed naar de kwaliteit van de afbeelding.

Dit artikel wordt mogelijk gemaakt door Webdesign Groningen. Webdesign Groningen, uw adres voor betaalbare webdesign en SEO.

Comments 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *