Puur verloskunde bellen bij weeën

Na een zwangerschap van zevenendertig weken is het baby’tje voldragen. Dit betekend dat het kindje volledig ontwikkeld is en klaar is om veilig geboren te worden. Zodra je weeën krijgt of de vliezen breken, weet je dat de bevalling is begonnen. De vraag is dan wanneer je Puur verloskunde belt om de verloskundige te laten komen.

 

Indicatie weeën

Als er weeën zijn, adviseert Puur verloskunde om te bellen zodra je elke vier of vijf minuten een wee hebt. Dit geldt als het je eerste kindje is. Bij latere zwangerschappen van het tweede, derde, vierde of meer kinderen, mag je al eerder bellen. Een bevalling bij latere kinderen gaat over het algemeen namelijk een stuk sneller dan bij het eerste kindje. Bij een eerste bevalling moet je dus bellen als je enkele uren elke vier of vijf minuten een wee van tussen de zestig en negentig seconde hebt.

 

Bellen bij vliezen breken

Naast dat de weeën een indicatie zijn voor het stadium van de bevalling, is ook het breken van de vliezen een aanwijzing over hoe lang de bevalling nog zal duren. Let bij het breken van de vliezen op het volgende:

  1. Als de vliezen overdag reken, bel je meteen naar Puur verloskunde. Je moet daarnaast ook op de kleur van het vruchtwater letten. Heeft het een bruine of groene kleur, dan moet de verloskundige namelijk extra opletten bij de bevalling.
  2. Indien de vliezen ’s nachts breken, het vruchtwater een heldere kleur heeft en je nog geen weeën hebt, dan wacht je tot de volgende ochtend om naar Puur verloskunde te bellen.
  3. Mochten je vliezen breken en het heeft een groene of bruine kleur, dan bel je meteen naar de verloskundige van Puur verloskunde. Ook als dit ’s nachts gebeurt, bel je direct. Tevens bel je ’s nachts als er regelmatig weeën zijn, persdrang of de vliezen breken terwijl het hoofdje niet is ingedaald.

 

Wil je meer informatie over wanneer je moet bellen? Neem dan gerust contact op met Puur verloskunde, om dit met jouw verloskundige nog eens rustig door te lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *