Hyperventilatie

hyperventilatie

Over hyperventilatie

Hyperventilatie betekent dat je te snel en te veel ademt we ademen zuurstof in en koolstofdioxide uit omdat we bij hyperventilatie sneller uit ademen daalt de co2-waarde in het bloed, het bloed word minder zuur dit verklaart het gevoel  duizeligheid.

Hyperventilatie: oorzaken en oplossingen

hyperventilatie is beangstigend omdat u het gevoel krijgt dat je onvoldoende zuurstof binnenkrijgt en dat je misschien wel kan stikken, maar dat is helemaal niet zo in tegendeel is het zelfs dat je te veel zuurstof binnen krijgt dan normaal.

Symptomen hyperventilatie

Hyperventilatie is een symptoom van angst, paniek en stress hyperventilatie breng ook nog andere symptomen met zich mee zoals benauwdheid, verstijfde spieren, duizeligheid, tintelingen, flauwvallen, transpiratie deze klachten die je erbij kunt ervaren zijn niet schadelijk maar wel erg lastig en vervelend na een aanval van Hyper Ventilatie kan je last krijgen van spierpijn, hoofdpijn, diarree, vermoeidheid, slapeloosheid, buikkrampen.

Een acute hyperventilatie aanval  is niet prettig en kan als beangstigend worden ervaren dit kan zelf leiden tot nog meer angst of een paniekaanval.

Flauwvallen tijdens een aanval komt bijna niet voor in theorie is het mogelijk om met hyperventileren flauw te vallen omdat hyper-ventilatie namelijk een reactie is van angst hierdoor produceert het lichaam meer adrenaline,als je  adrenaline activeert  ben je juist alerter  en wakkerder.

Oorzaken van hyperventilatie

aanhoudende fysieke en mentale belasting verstoren de lichaamsfuncties en die verstoren op hun beurt weer de mentale formaties, u gaat merken dat uw geest zich laat afweten, en u kan gedesoriënteerd raken de lichaam kan daar op reageren met transpiratie, hartkloppingen, en (hyper-)ventilatie.

Het pavlov-effect heb je een specifieke angst voor iets ? en krijg je met deze angst een hyper-ventilatie-aanval omdat je ermee word geconfronteerd omdat je in gedachten deze specifieke situatie de vorm van bedreiging hebt opgeslagen dat noemen we het pavlov-effect deze vormen specifieke angsten zoals bijvoorbeeld hoogtevrees claustrofobie, sociale angst en agorafobie.

Een aanval kan ook optreden als je, je eigen zorgen maakt en piekert als je bijvoorbeeld je eigen zorgen maakt om je relatie, je gezin of een ander ingrijpende gebeurtenis kan men snel klachten krijgen van hyperventilatie , zakelijke ongerustheid  bijvoorbeeld in de periode van de recessie kunnen een aanval veroorzaken.

De grootste oorzaak van hyper-ventilatie is angst en paniek, bij angst en paniek is het algemeen gehoorde klacht hyper-ventilatie  bij de klachten angst en paniek vernauwt je het bewust zijn je heb dan geen vermogen om zaken in een gezond perspectief te plaatsen wanneer je een “hyper”-ventilatie aanval krijgt met angst of paniek kan het u nog angstiger maken waardoor u in cirkel beland waaruit u zich moeilijk kan onttrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *