De fysiotherapeut: geneest én voorkomt

De fysiotherapeut weer alles omtrent het menselijk lichaam. Als iemand zich beweegt, kan dat proces worden omschreven als een wisselwerking tussen drie verschillende onderdelen. Het gaat om de gewrichten, zenuwen en spieren die zich gezamenlijk inzetten voor het menselijk functioneren. Normaal gesproken verloopt dit op geheel natuurlijk wijze, oftewel automatisch, zonder dat er bij stil wordt gestaan. In sommige gevallen blijkt echter dat dit proces toch niet zo vanzelfsprekend is. Dit is bijvoorbeeld het geval bij blessures of andere lichamelijke complicaties. Hier komt de fysiotherapie kijken om dit proces weer zo natuurlijk mogen te maken. Fysiotherapeuten analyseren het lichaam en beoordelen waardoor de ongemakken worden veroorzaakt.

Elk lichaam is anders

Elk individu is anders en dat geldt ook voor het fysieke functioneren. Elk lichaam verschilt van elkaar, want iedereen heeft eigen lichamelijke kenmerken. Dit is ook merkbaar als het aankomt op blessures of andere pijnlijke situaties. In sommige gevallen kunnen de ongemakken snel worden verholpen, terwijl dit voor andere mensen minder vanzelfsprekend is. Criteria zoals ouderdom, de behandelgeschiedenis en de pijngrens spelen hier een belangrijke rol bij.  De fysiotherapeut is gelukkig in staat om te herkennen welke behandeling bij jouw fysieke kenmerken past. Op grond hiervan wordt een persoonlijk plan samengesteld, die worden gekenmerkt door persoonlijke oefeningen en verschillende meetmomenten. Het is dit schema dat de basis vormt voor de fysiotherapie.

Voorkomen even belangrijk als herstellen

Belangrijk om te weten is dat de bedoeling van fysiotherapie niet alleen gericht is op een goed herstel, maar vooral ook om toekomstige ongemakken te vermijden. Het vak fysiotherapie denkt daardoor vooral vanuit het oogpunt om te voorkomen en om te groeien. Daarom is het zaak om gezamenlijk een behandelplan vast te stellen. Ben jij op zoek naar een fysiotherapeut in Den Haag? Kijk dan snel verder, want ook bij Fysio Den Haag staat preventie voorop. Ook bieden we speciale sporttherapeuten in de omgeving van Den Haag? Werk aan je lichaam, werk aan jezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *