Definitief stoppen met roken

Stoppen met roken is geen gemakkelijke opdracht, er zijn veel rokers die er serieus hun hoofd over breken om van die nicotineverslaving af te raken. Het is een zeer ongezonde verslaving die je nog eens aardig wat geld kost. Zoals bij elke verslaving is het nooit makkelijk om deze te doorbreken. Dat is de reden waarom veel rokers zoeken naar een antwoordt: “Hoe stoppen?”.

Er zijn geen argumenten meer die je kan gebruiken om het wel te doen. Dus laten we kijken naar de mogelijke oplossingen om te stoppen met roken. Als eerste is het belangrijk dat je echt zelf wil stoppen met roken. Online vind je tal van websites met nuttige informatie en tips die kunnen helpen bij het stoppen met roken, maar ze zullen weinig succes kennen als je niet zelf wil stoppen met roken. De voordelen voor de gezondheid en de schade die het aanricht aan je lichaam moet vooral jou de doorslag geven. Maar zelfs met de juiste mindset is het niet altijd gemakkelijk om de gewoonte van het roken op je eentje te doorbreken.

Cold turkey stoppen met roken

Hoe zit het dan met die personen die cold turkey stoppen met roken? Ook die mensen zijn zeer gelukkig dat ze gestopt zijn met roken en zij hadden niet het geluk om hulp te zoeken. Maar slechts 3% van alle rokers stopt cold turkey. De overgrote meerderheid van de rokers kan niet op eigen houtje stoppen.

Methodes voor stoppen

Hier is een lijstje van enkele van de methoden die jou kunnen helpen bij de vraag… Hoe kan ik stoppen met roken?

  • Nicotine Patches
  • Nicotine Inhalers
  • Hypnotherapie
  • Acupunctuur
  • Laser Therapie

Deze methoden zijn allemaal ontworpen om rokers te helpen bij hun zoektocht om te stoppen met roken, door het verminderen van de drang naar nicotine en ze te laten zien hoe het is om te stoppen met roken. Maar welke het beste werkt, daar is geen beste antwoord voor, want wat goed werkt voor de ene roker kan niet voor een ander. Toch zijn er aanwijzingen die aantonen dat sommige methoden beter werken bij het stoppen met roken dan anderen. Dankzij het internet hoef je niet te lang te zoeken naar de meest geschikte methodes om te stoppen. Er zijn tal van websites met beoordelingen van gebruikers bij elke methode. Ook kan je terecht op forums en praten met andere andere rokers en niet-rokers. Dus er is zeker wel een methode die jou de nodige ondersteuning kan bieden.

Je moet alleen zelf willen stoppen met roken en dan lukt het wel om van die nicotineverslaving af te raken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *