Prinsjesdag brengt niet veel nieuws over de zorgverzekering 2017

Vandaag was het weer Prinsjesdag in ons land. Tijdens de presentatie van de miljoenen nota door de koning wordt traditie getrouw aandacht besteed aan de zorgverzekering van volgend jaar.

Het enige nieuws uit de troonrede ging over het eigen risico op de basisverzekering 2017.

Eigen risico Zorgverzekering 2017

Het kabinet heeft op advies van de minister van Volksgezondheid mevrouw Edith Schippers besloten het verplichte eigen risico op de zorgverzekering 2017 volgend jaar niet te verhogen, maar gelijk te houden aan het eigen risico van 2016. Het eigen risico blijft volgend jaar dus staan op een bedrag van €385 per kalenderjaar. De reden dat het eigen risico ongewijzigd is komt door het feit dat het ministerie van Volksgezondheid na 13 jaar eindelijk grip heeft op de zorgkosten in ons land. De afgelopen jaren zijn weel maatregelen genomen om de zorgkosten te besparen, onder andere door het uitkleden van het basispakket en het verschuiven van de verantwoordelijkheid van bepaalde zorg naar gemeente.

Maandelijkse zorgverzekeringspremie 2017

De maandelijkse zorgverzekeringspremie die iedere verzekerde betaald aan zijn of haar zorgverzekeraar zal volgend jaar hoogstwaarschijnlijk ligt gaan dalen. Zorgverzekeraars hebben in de eerste helft van 2016 behoorlijke winsten behaald. De verwachting is dat men deze winst in de vorm van een premie verlaging zal laten terug vloeien naar de verzekerde.

Zorgverzekering 2017 vergelijken

Naast dat zorgverzekeraars hun winst uit 2016 zullen gebruiken om over de hele linie de maandelijkse zorgverzekeringspremies te laten dalen in 2017. Zullen zorgverzekeraars deze reserves ook aan aanwenden om nieuwe verzekerde binnen te halen. Middels het bieden van behoorlijke premie korting op de basisverzekering en aanvullende zorgverzekeringen zullen ziektekostenverzekeraars proberen nieuwe verzekerden binnen te halen.

Als je van plan bent om volgend jaar een nieuwe zorgverzekeraar te kiezen, begin dan vroeg met de zorgverzekering 2017 vergelijken

Tot eind eind december 2016 kun je overstappen van zorgverzekering, wil je er zeker van dat je niet achter het net vist, wacht dan niet tot het laatste moment met overstappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *