Goede voorbereiding voor belasting aangiften 2017

1 maart 2018 zal het startsein weer klinken voor de belasting aangiften over inkomsten en uitgaven in 2017. De overheid heeft dan als het goed is zijn kasboekje gesloten, alle cijfers van jouw werkgever(s) binnen en dus kan de belasting aangiften voor particulieren beginnen. Ondanks dat het nog maanden duurt voordat je dit kan doen, kan je wel alvast goed voorbereidt zijn. Van een goede voorbereiding zal je namelijk enorm de vruchten plukken, als de belasting aangiften gedaan moeten worden. Daarom vindt je hier wat tips, waarmee je goed beslagen ten ijs zal komen.

 

Belasting aangiften voorbereiding

  1. Giften

Ben jij een gulle gever? Houdt dan het hele jaar al jouw giften goed bij. Over giften hoef je namelijk geen belasting te betalen, wat je in eerste instantie dus wel hebt gedaan. Deze belasting mag je dus terugvragen door alle kosten voor de door jou gedane giften op te voeren. Let er wel op dat er een drempel is van 1% van je inkomen. Verder moeten de stichtingen of goede doelen een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) hebben.

 

  1. Studiekosten

Voor studiekosten waar geen studiefinanciering vanuit de overheid wordt betaald, mogen de kosten worden opgevoerd in de belasting aangiften. Alle gemaakte kosten, zoals collegegeld, boeken kosten, maar ook extra benodigdheden voor een opleiding, mag je hierin meenemen. Denk bijvoorbeeld aan al het benodigd schildermateriaal op een kunstopleiding.

 

  1. Hulp inschakelen

Kom jij er zelf niet uit met de belasting aangiften? Of zijn er heel veel wijzigingen geweest in jouw persoonlijke situatie? Dan valt er te denken aan een verhuizing, huwelijk, scheiding, verbouwing van je huis, veranderd van baan of een arbeidsongeschiktheid. In die gevallen kan het zijn dat er veel is veranderd in jouw financiële status. Dan is het verstandig om de hulp in te schakelen van een administratie kantoor, zoals De Bruijn & Partners. Zij kunnen jou gegarandeerd goed helpen bij het doen van alle belasting aangiften.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *