Glas vervangen – Welke kozijnen met welk glas past bij u?

Heeft u nog enkel glas in uw woning? Of is uw glas beschadigd of gebroken? Laat uw glas vervangen door een professional. Er zijn verschillende soorten glas en kozijnen. Welke passen bij uw woning?

Kozijnen en glas vervangen

Er zijn verschillende kozijnen beschikbaar om uw ruiten in vast te zetten. We onderscheiden er vier:

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen worden ook wel kliklijsten genoemd. De kozijnen en kunststof glaslatten passen als een puzzel op elkaar, ze ‘’klikken’’ als het waren in elkander. In de eerste kunststof kozijnen die ontwikkeld zijn kon alleen enkel glas. Door het kliksysteem is ook dubbel glas mogelijk.

Aluminium kozijnen

Ook in de eerste aluminium kozijnen kon alleen enkel glas. Tegenwoordig is het mogelijk om de huidige kozijnen aan te passen of nieuwe aluminium kozijnen aan te schaffen, waar wel dubbel glas in kan.

Houten kozijnen

Het voordeel van houten kozijnen is dat deze makkelijk over te schilderen zijn. Bij andere materialen hecht de verf minder. Ook komen houten kozijnen in veel verschillende stijlen, met veel of weinig details, strak of sierlijk, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Stalen kozijnen

Het allergrootste voordeel aan stalen kozijnen is dat zij erg sterk zijn. Voor grote oppervlakten glas is een smal kozijn voldoende om deze vast te houden. Staal heeft weinig onderhoud nodig in verhouding met houten kozijnen. Het heeft een industriële look maar is ook elegant.

Glassoorten – glas vervangen

Er zijn verschillende soorten glas die bij uw woning passen. Het ligt er deels aan wat uw wensen zijn. Hardglas is bijvoorbeeld sterker dan andere glassoorten. Het is bijna niet kapot te krijgen, maar mocht dit op de een of andere manier toch gebeuren, dan breekt het in duizenden brokken. Deze zijn een stuk minder scherp dan bij normaal glas. Isolatieglas is ideaal om meer rendement uit uw energierekening te halen. Door een betere isolatie houdt het pand meer warmte vast.

Heeft u meer vragen over glas vervangen? Neem geheel vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *