Konijnen houden, wat heb je daar allemaal voor nodig?

Zijn jullie van plan konijnen aan te schaffen? Dan zijn er niet alleen konijnen nodig, maar moet er ook gedacht worden aan een konijnenhok en het voer voor de konijnen. Konijnen zijn lieve en makkelijke dieren. Het konijnenhok hoeft dan ook maar één keer in de week schoongemaakt te worden. Wel is het belangrijk dat het konijn altijd droog stro in het hok heeft liggen. Van nat stro wordt het konijn ziek en dat is natuurlijk niet wat je wilt. Sommige stukken van het hok kunnen dus wel wat vaker schoonmaak gebruiken. Je wilt natuurlijk het beste voor je konijn en daarom schaf je een goed hok aan. Wat is nu een goed konijnenhok en waar moet ik allemaal op letten?

Het assortiment konijnenhokken

De konijnenhokken van Dierenhandel Hoogendoorn zijn met de hand door een timmerman gemaakt. Dat maakt dat het echte kwaliteitshokken zijn. Heb je graag een gemonteerd hok of liever een bouwpakket? Er is van alles in het assortiment te vinden. Je kunt er zelfs voor kiezen om een konijnenhok op maat te laten maken. Op de website zijn hiervan een aantal voorbeelden te vinden.

De bouwpakketten zijn wat goedkoper, maar ook zeker goede hokken. Er zijn verschillen in prijs wat maakt dat er voor ieder wat wils te vinden is. De konijnenhokken zijn allemaal afgewerkt met een aflopend dak voor de afvoer van het water. Daarnaast hebben de meeste hokken een bodem van betonplex waardoor het hout niet kan rotten.

Het is belangrijk dat een konijn minimaal één vierkante meter ruimte heeft. Hier is een konijnenhok op gemaakt dus dat komt zeker goed.

Dierenhandel Hoogendoorn  

Wil je de konijnen komen uitzoeken bij een dierenhandel met veel keus. Dan ben je bij Dierenhandel Hoogendoorn zeker goed. Zij zijn namelijk de grootste dierenhandel van Nederland. Ook andere dieren zijn te bekijken en te kopen bij Dierenhandel Hoogendoorn. Vraag gerust om advies door contact op te nemen, kijk op de website of kom gezellig langs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *