Hoe kan je het beste spiermassa opbouwen?


De 3 benodigdheden voor spiermassa

spiermassa opbouwen Spiermassa opbouwen is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk als je weet hoe het moet. Ik zelf besteed drie keer in de week een uurtje aan trainen. Dat is genoeg om een constante spierontwikkeling te creëren. Maar er zijn natuurlijk meerderen dingen die van groot belang zijn voor spiermassa naast het trainen van de spieren.

Eén van die twee dingen is je lichaam voorzien van de juiste voedingstoffen, daar moet je dan wel genoeg verstand van hebben natuurlijk. Om het makkelijk en snel te leren kan je naar bijvoorbeeld goed gespierd gaan. Daar hebben ze een archief die geheel is gericht op fitness voeding. Aan de hand van video’s en duidelijke teksten kan je daar alle belangrijke informatie verkrijgen.  

Daarnaast is rust en dus herstel natuurlijk ook verschrikkelijk belangrijk, je kan je lichaam wel trainen, maar de daadwerkelijke groei gebeurd in de rust. Het is dus van groot belang om genoeg te slapen. 

Welke oefeningen stimuleren spiergroei 

Er zijn een heleboel mensen die aan fitness doen, en die niet eens weten welke oefeningen bedoeld zijn om spiermassa te ontwikkelen. Spiermassa bouw je namelijk niet met isolatie oefeningen waarmee je maar één spier traint. De oefeningen die meerderen spieren aanspreken zijn de oefeningen die voor de echte massa zorgen.

Dat komt zo doordat deze oefeningen het lichaam erg zwaar belasten, door die zware belasting wordt het lichaam gestimuleerd om groei hormoon en testosteron aan te maken. Deze twee hormonen zijn van groot belang als je graag spieren wil kweken.

De oefeningen waar ik het over heb heten compound oefeningen, wil je daar meer over weten dan kan je dat ook leren op goedgespierd.nl

Waar is een isolatie oefening dan goed voor?

Een isolatie oefening isoleert maar één spier zoals de naam al zegt. Dat heeft als gevolg dat het lichaam maar een hele lichte belasting ervaart en er dus nauwelijks op reageert. Daardoor ga je dus niet die juiste hormonen aan maken waar ik het eerder over had.

Maar toch is een isolatie oefening wel heel erg handig voor sommige dingen. Als je namelijk eerst je lichaam zwaar belast met compound oefeningen gaat je lichaam wel groeien. Maar niet alle vezels van iedere spier worden aangesproken. Door isolatie oefeningen kan je toch alle spieren spiervezels aanspreken zodat de spier mooi in zijn geheel ontwikkeld!

Comments 2

 1. Beste Paul, Ik ben een jongen van 19 jaar heb overgewicht weeg nu 104 kilo en ben 1,90. Ik wil graag spieren kweken en ook vet kwijtraken nu heb ik gelezen op internet dat het goed werkt om weinig koolhydraten te eten en rond decalorieen te consumeren werkt dat echt of zal ik dan geen spiermassa opdoen? Wat raad u aan?

  1. Post
   Author

   Beste,
   Je lichaam gaat het niet leuk vinden als je weinig koolhydraten gaat eten. Koolhydraten zijn één van de drie belangrijkste stoffen. De anderen twee zijn vetten en eiwitten. In joun situatie wil je eigenlijk alleen doen wat je lichaam wil. Dat houd in dat je een gezonde leefstijl zou moeten ontwikkelen. Daarbij hoort de juiste voeding, en de juiste lichaamsbeweging. Ik raad je aan de fitness startersgids te downloaden. Hij is gratis en als je hem opzoekt in google met goedgespierd erachter dan staat die volgensmij bovenaan. In dat boek staat letterlijk alles wat jij zou moeten weten. Wel raad ik je dus aan te gaan fitnessen. Dit is de perfecte manier van de algemene verbranding te verhogen.
   Mocht je nog meer vragen hebben, vraag deze dan via goedgespierd.nl

   Mvg Kris Baudoin ( niet Paul dus 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *