Scooterverzekering

scooterverzekering

scooterverzekering

Een scooterverzekering of te wel een bromfietsverzekering is in Nederland verplicht bij de wet.
Of uw scooter nu op de openbare weg staat of in de garage, uw scooter moet ten alle tijden verzekerd zijn. Als dit niet het geval is en dit merken ze bij de drie-maandelijkse controle in Tiel op dan word er zelfs een bekeuring van maar liefst 330 euro opgelegd. Tijdig uw scooterverzekering afsluiten is dus erg belangrijk. Word er gereden op de scooter of bromfiets dan is een lopende scooterverzekering nog belangrijker omdat dan eventuele zaak of letselschade word gedekt door de verzekeringspolis. Zo hoeft u niet bang te zijn dat u er alleen voorstaat indien er schade word veroorzaakt door u of mede weggebruikers.

Dekking scooterverzekering

De dekking per scooterverzekering is verschillend. Zo is de basisverzekering (WA) wettelijk verplicht maar kan er ook gekozen worden voor een uitgebreidere verzekering zoals een allrisk scooterverzekering. Bij een allrisk verzekering betaald u meer maar dan word er ook bij diefstal en eventuele parkeerschade uitgekeerd. Bij een basis verzekering word er alleen betaald wanneer u zaakschade of letselschade toebrengt aan derden. Bij het afsluiten van een scooterverzekering kunnen er ook extra dekkingen afgesloten worden bij uw scooterverzekeringspolis zoals opzittende verzekering en dergelijke extra risico uitsluiting.

Scooterverzekering afsluiten

Een scooterverzekering kan gemakkelijk afgesloten worden. Om een verzekering voor de scooter af te sluiten kunt u gebruik maken van uw eigen verzekering waar u bijvoorbeeld al u inboedel of autoverzekering heeft lopen maar u kunt ook kiezen voor een verzekeringsmaatschappij die verstand van zaken heeft en expertise heeft in de scooterverzekering branche. Om een scooterverzekering af te sluiten kunt u bijvoorbeeld erg goed terecht bij de nummer 1 scooterleverancier van Nederland Fast Furious Scooters. Om een scooter verzekering af te sluiten heeft u niet veel nodig behalve een aantal persoonlijke gegevens. Als u een scooter verzekerd is het wel van belang dat u de scooter verzekerd naar de leeftijd van de jongste bestuurder. Dit is om er verzekerd van te zijn dat u aanspraak maakt op de dekking bij eventuele ongevallen.
Verder is niet toegestaan om uw scooter op te voeren (sneller te maken). Laat u uw scooter toch sneller rijden dan de maximaal toestaande snelheid dan keert de verzekering GEEN schade uit en zult u bij letselschade aan derden wellicht u levenslang moeten betalen aan de gedupeerde partij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *