Schade herstellen bij autobedrijf

Heb jij schade aan je auto? Dat is natuurlijk nooit fijn. Als er meerdere mensen bij betrokken zijn geweest, dan heb je dit als het goed is al afgehandeld. Dit heb je gedaan door foto’s te maken van het ongeval, gegevens genoteerd en samen met de tegenpartij het schadeformulier ingevuld en ondertekend. Als je na al deze hectiek thuiskomt, is het zaak dat je zo snel mogelijk jouw verzekeringsmaatschappij belt. Heb je een leaseauto? Dan bel je de leasemaatschappij. De verzekeringsmaatschappij zal de schadeformulieren gaan bekijken en bepalen hoeveel je uitgekeerd krijgt en door wie. Afhankelijk van jouw verzekering, de dagwaarde van je auto en jouw verzekeringsmaatschappij wordt bepaald of je een vooraf bepaald schadebedrag uitgekeerd krijgt, of dat je het bedrag vergoed krijgt door de maatschappij nadat de schade is hersteld door het autobedrijf. Het is sowieso heel belangrijk om de schade te laten herstellen, waarom dat is, lees je hier.

 

Schade herstellen

Niet iedereen heeft er zin in om de schade aan zijn auto te laten repareren door een autobedrijf. Dat is niet zo gek ook. Soms zie je amper wat schade aan de auto, is de auto al zo oud dat je het zonde vindt om de auto te laten repareren en je bent je auto een dag kwijt. Toch doe je er verstandig aan om dit wel aan te pakken. En wel om deze twee redenen:

  1. De kreukelzone van je auto kan aanzienlijk zijn aangetast. Dit zijn dingen die je van de buitenkant misschien niet ziet. Maar aan de binnenkant van de auto kan de kreukelzone wel degelijk beschadigd of verkleind zijn. Als je nog eens een aanrijding krijgt, dan is deze kreukelzonde niets meer waard en is de impact veel groter. Bovendien kunnen er door een kleine aanrijding ook andere dingen onder de auto kapot zijn gegaan.
  2. Krasjes en deuken op de auto kunnen gaan roesten. In eerste instantie zal een kras iets qua kleur verschillen van de lak. Totdat het gaat regenen en de kras opdroogt, terwijl het zuurstof er voor zorgt dat er een bruine erosie achterblijft. Dan ben je verder van huis.

 

Erkend autobedrijf

Heb je schade? Laat dit dan zo snel mogelijk herstellen door een erkend autobedrijf. Denk bijvoorbeeld aan De Vos Autoschadeherstel uit Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *