Het kiezen van de juiste laadpaal

Je hebt een elektrische auto en je bent daar fantastisch blij mee. Logisch ook zo een wagen is best een hele aanschaf en daarnaast een gedurfde set. Het wegennet in Nederland is nog niet zo ver ontwikkelt dat je zomaar overal je auto kunt opladen. Daarom is het van belang dat je een laadpaal koopt en vooral een laadpaal uitkiest die past bij jou auto. Dat is alleen nog best een uitdaging, want hoe kies je een laadpaal die bij jouw auto past? Daarmee probeer ik je te helpen in deze blog.

Het begint allemaal bij het type auto

Elke elektrische auto zit sowieso vol met technologische vooruitgang en daarom is het belangrijk dat je een goed beeld hebt van de mogelijkheden die je auto hebt. Wil je een “semi-openbare” laadpaal plaatsen met verrekening? Dan moet je daar natuurlijk wel rekening mee houden tijdens de aanschaf van je laadpaal. Kortom: er zijn een heleboel zaken waar je rekening mee moet houden en die belangrijk zijn.

Snelladen of niet snelladen

Een andere variabele voor het kiezen van de allerbeste laadpaal is de mogelijkheid tot snelladen. Wanneer je deze functie wilt gebruiken moet je natuurlijk wel een laadpaal hebben die dit ondersteund. Daarnaast is het van belang dat je een krachtstroom bron hebt die het snelladen ondersteund.

Succes

Ik wens je enorm veel succes bij het kiezen van de juiste laadpaal en geloof dat je met deze tips een heel eind komt. Mocht je toch nog vragen hebben schroom dan niet om ze in de comments te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *