Grote vs. kleine beurt (Den Haag)

Je hebt vast wel eens gehoord van de APK, dit is de algemene periodieke keuring die jouw auto eens in de zoveel tijd wettelijk verplicht moet ondergaan. Een APK wordt ook wel de grote beurt genoemd. Tegelijkertijd met de APK wordt over het algemeen ook direct een kleine beurt gedaan. Vandaar dat de meeste mensen niet het verschil kennen tussen de grote en kleine beurt. Den Haag heeft een autogarage die deze twee wel los aanbiedt. Het verschil wordt hier dan ook voor jou uitgelegd.

 

Kleine beurt Den Haag

In tegenstelling tot de wettelijke verplichte APK, is een kleine beurt niet verplicht. Het staat jou dus vrij om zelf je auto langs te brengen voor een kleine beurt. Dit wil niet zeggen dat het niet nodig is. Zie het als een extra service, die er voor zorgt dat jouw auto ook tussentijds in de gaten wordt gehouden om andere nadelige gevolgen aan jouw auto voor te zijn. Bij deze tussentijdse vrijblijvende controle worden de volgende zaken aangepakt:

  • Verversen van de motorolie
  • Oliefilter vervangen
  • Veiligheidscheck van de auto

 

Grote beurt Den Haag

De grote beurt is een grote uitbereiding van de kleine beurt. Bij deze APK wordt de auto op tachtig afzonderlijke onderdelen gecontroleerd. Hieronder vallen onder andere het controleren van filters en het vervangen van bougies. Daarnaast wordt ook de olie volledig ververst. Al deze kosten kunnen flink oplopen. Weet dus waar je aan begint als je de auto naar de garage brengt voor een grote beurt. De ervaring leert dat wanneer er regelmatige een kleine beurt wordt uitgevoerd, de grote beurt over het algemeen minder in de kosten zal lopen aangezien kleine mankementen al eerder zijn gesignaleerd en aangepakt.

 

JAMES autoservice Nieuwenhuijsen

Nu jij het verschil weet tussen de grote en kleine beurt, kan jij jouw keuze maken. Een kleine beurt Den Haag bij JAMES autoservice Nieuwenhuijsen zal er voor zorgen dat de tussentijdse controle goed verloopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *