Geen paniek bij een aanrijding

Het is natuurlijk niet te hopen dat het ooit gaat gebeuren, maar soms kunnen we er zelf misschien niet eens iets aan doen. Een aanrijding, onoplettendheid, gladheid of een fout van een ander. Een aanrijding is zo gebeurd. Zeker bij hogere snelheden kan de schrik er goed in zitten. Het is ook niet niets als er een aanrijding plaats vindt. Dit kan ook op een hele knullige manier gaan zonder dat de snelheden heel hoog liggen. Bij een verkeerslicht bijvoorbeeld met hellingproef. Naast de schrik is het natuurlijk extra vervelend als de auto schade heeft opgelopen. Het liefst wil je dat je auto er zo mooi mogelijk uitziet en er geen deuk in zit. Deze deuk kun je laten repareren maar dat gaat je geld kosten. Geld wat vergoedt zou kunnen worden. Daarvoor moeten de schadeauto’s wel worden onderzocht, en zal de oorzaak van de aanrijding duidelijk moeten worden.

Onderzoek en administratie

Allereerst zal er een expert naar de schadeauto’s komen kijken. Deze persoon zal bepalen wat de schade van de auto is en dat doorgeven naar de verzekeraar. Nadat duidelijk is geworden wat de oorzaak is van de aanrijding kan de verzekering bepalen of jij recht hebt op de vergoeding. Het ligt er maar net aan welke verzekering jij hebt en of de auto minder schade heeft dan zijn dagwaarde.

Herstel

Nadat de expert is geweest en de schade van de auto onder de dagwaarde van de auto ligt, dan kan er begonnen worden met het herstel. De verzekering zal de kosten vergoeden als jij daar recht op hebt. Ondanks de schadeauto’s hoef jij dus niet in paniek te raken op het moment dat jij betrokken raakt bij een aanrijding, op welke manier deze ook is gebeurd.

Wil je nu meer informatie over het herstel van de schadeauto’s bij een garagebedrijf. Neem dan eens een kijkje op de website. Ook kunt u bij uw verzekeraar bekijken in welke gevallen u recht heeft op een vergoeding bij de schadeauto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *