De Ideale Garagevloer

De Ideale Garagevloer

Een garagevloer moet goed in elkaar zitten. Denk aan de vele verschillende werkzaamheden die worden gedaan op de vloer. Reparaties, schoon maken van de verschillende auto’s of motoren of zelfs complete vrachtwagens die worden verreden in een garage over deze garagevloer. Afhankelijk van de manier van gebruik moet er dan worden gekeken wat voor u de ideale garagevloer is.

Voordelen van een goede garagevloer

Zoals gezegd moet een goede vloer aan een aantal eisen voldoen. Het belangrijkste is de volledige vloeistofdichtheid, dit in verband het onderhoud aan de auto’s en natuurlijk ook het onderhoud aan de vloer zelf. Maar denk ook eens aan de bestendigheid van oliën, vetten en chemicaliën. Of het grote gewicht dat een vloer moet houden. Als er beweging is op de garagevloer moet dit zonder enig oponthoud worden gepland. Hij moet dan ook stootvast zijn en als het even kan ook contactgeluiddempend. Zeker het materiaal dat op de vloer ligt is van belang. Als er bijvoorbeeld iets op de vloer valt moet dit het goed houden en niet breken.

Soorten vloeren

Er zijn twee verschillende soorten garagevloeren die de voorkeur krijgen. Denk aan pvc tegel vloer compleet afgelast waardoor het volledig vloeistofdicht wordt gemaakt. Of een coating welke over de bestaande vloer wordt geplaatst en daardoor een mooi glanzend uiterlijk geeft.

 PVC tegelvloer

Een PVC tegelvloer is 10mm dik en beschikt over een vloeistofdicht geheel. Doordat er PVC lasdraad wordt gebruikt tussen de tegels gaat er nooit vet of olie tussen de tegels zitten. De vloer kan gemakkelijk worden gereinigd en heeft een prima antislip waarde. Doordat de tegels 10mm dik zijn is de vloer ook contactgeluiddempend en als er gereedschap op de vloer valt breekt dit niet, zowel het gereedschap als de vloer blijft heel. Maar deze dikte geeft ook een voordeel qua lopen. De vloer is namelijk ergonomisch voor aanstaand.

Garagevloer coating

Een coating is een dunne laag welke over de bestaande dekvloer wordt aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de stevigheid van de dekvloer wordt aangehouden. Maar de dekvloer krijgt zo veel meer eigenschappen. Zoals vloeistofdicht, eenvoudige reiniging en bovenal bestand tegen oliën en vetten.

Kies altijd voor de juiste bedrijfsvloer met de juiste kwaliteit. Goedkoop is in vele gevallen duurkoop bij bedrijfsvloeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *