Autoschade laten herstellen of niet?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een veelgehoorde uitspraak en helaas ook vaak toepasbaar. De auto hoeft maar net iets te krap geparkeerd te staan. Je denkt nog van te voren ‘dat lukt me wel’. Die boom aan de achterkant van de auto en het paaltje aan de voorkant kan in wel ontwijken. Je stapt in, zet de auto in zijn achteruit en rijdt voorzichtig naar achter. Het gaat allemaal prima, tot je ineens een raar geluid hoort. Die omheining van de boom had je even over het hoofd gezien… Autoschade herstel helpt jou bij het repareren van jouw auto.

Autoschade herstel

Autoschade is zo opgelopen. Een deukje in de bumper, of een kras aan de achterkant van de auto. Zonde! Zo wil je toch niet rondrijden? Het laten herstellen van autoschade is voor veel auto eigenaren niet altijd een logische stap. Herstel je de schade aan de auto direct, of wacht je er nog even mee? Wij leggen je de verschillende opties uit.

Direct herstel autoschade

Er zijn twee belangrijke redenen om autoschade direct te laten herstellen. Ten eerste ziet het er niet mooi uit. Autoschade doet niet veel goeds voor de uitstraling van de auto. Eigenlijk rijdt niemand graag met autoschade rond. Daarnaast kan schade zorgen voor nog meer schade aan de auto. Zo kunnen schade plekken gaan roesten, of onderdelen van de auto breken doordat er schade aan de auto zit. Wanneer dit het geval is, adviseren wij de schade direct te laten herstellen. Ben je er niet zeker van? Dan kun je contact opnemen met de schadehersteller om te beoordelen hoe hoog de nood is.

Repareren van autoschade uitstellen

Wanneer de schade aan de auto ‘slechts’ een klein krasje is en er geen risico is op extra schade, dan kun je het herstellen ervan nog even uitstellen. Je kunt het bijvoorbeeld ook opsparen. Wanneer je nogmaals schade rijdt met de auto, laat je beide plekken in één keer repareren. Dit is vaak goedkoper dan het laten herstellen van één schadeplekje.

Wat kost het herstellen van autoschade?

Ben je niet all-risk verzekerd? Dan komen de kosten van auto schade door eigen schuld voor eigen rekening. De kosten van autoschade herstellen lopen er uiteen. De kosten zijn afhankelijk van de soort schade en welke reparatietechniek moet worden toegepast. Een aantal voorbeelden van reparatietechnieken zijn:

 

  • Restyle (uitdeuken zonder spuiten)
  • Spotrepair
  • Bumper uitdeuken
  • Bumper spuiten
  • Autolak herstellen

 

Wanneer je de meer gespecificeerde kosten wilt weten, kun je vooraf een offerte aanvragen bij de schadehersteller. Hij zal dan aan de hand van de schade bepalen hoeveel het gaat kosten om de schade te herstellen.

Autoschade laten herstellen

Wil je in een auto rijden zonder schade en geen risico lopen om schade te veroorzaken door de huidige schade? Laat de auto dan herstellen bij een ervaren schadehersteller. Hij zorgt ervoor dat de auto er weer uitziet als nieuw, waardoor je niet meer rond hoeft te rijden in een beschadigde auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *