VWI oftewel een verantwoorde investering

Het beleggersbelang

 

Beleggersbelang is een hele hap vol maar wat bedoelen we daarmee?

 

Tegenwoordig kan je het overal lezen en terugvinden. De huidige stand van zaken op economisch gebied. De terroristen rukken op en kabinet rechts doet hetzelfde. De toch redelijk aan volatiliteit immune beurzen lijken toch onderhevig aan allerlei verschillende omstandigheden. Banken lenen aan banken en China koopt een heleboel goud om zijn munteenheid te versterken.

Dit gebeurt allemaal onder onze neuzen en de vraag is al snel wat hebben wij daarmee te maken? Natuurlijk zodra het probleem op de stoep staan realiseren we het ons maar al te goed maar tegenwoordig hebben we onze eigen prioriteiten, logisch als je begrijpt dat elke cent die je geeft aan een goed doel voor de dikke directeur bestemd is.

De directe gevolgen kunnen nihil zijn natuurlijk daalt het rentepercentage verder maar als je weinig hebt valt er ook weinig te sparen. Ook zijn we inmiddels wel gewend geraakt aan de Euro dus van al die hoge prijzen kijken we ook niet meer op. Daarbij kunnen we ook wel even de zorg verzekering op de slof nemen want ja de premie stijgt ‘ whats new?’. Dat we laat februari nog in de sneeuw terecht komen terwijl in november de knoppen uitkwamen is enkel vervelend als het tuinonderhoud eronder moet lijden.

We hebben vast plannen ja plannen maar welke? Een leuk winkeltje beginnen misschien, doe dat dat dan vooral niet in schoenen of kleding want je bent failliet voordat je achter de toonbank staat. Een koffiebar is wel een goed idee, loopt als een trein vooral als je er hele oude aftandse meubels inzet want dat is zo vintage zeker met zo vreselijk over geprijst koffiezetapparaat waar toeters en bellen aanzitten Wel even een lening van 30.000 duizend afsluiten want die dingen komen helemaal uit italie en zonder doe je eigenlijk niet mee in de koffiebranche.

Een goed investering is zonder meer moedertje natuur. Eigenlijk hadden we er vanaf het begin vanaf moeten blijven maar waarom ook niet lekker dweilen met de kraan open. Op langer termijn mocht het er nog voor de mensheid inzitten halen is daar absoluut het meest rendement uit te halen. In de portemonnee maar ook voor onze nazaten want hoelang denkt u nog voordat we kunnen koloniseren op mars, persoonlijk denk ik dat het nog even duurt. Elektrische auto’s komen er wel in volle snelheid aan. Tesla is op dit moment nog een autoriteit maar de ander autobranches zien ook wel dat ze mee moeten want anders blijven ze alleen over in een wereld vol rook. Kortom groenbeleggingen en groenfondsen zijn zeker de moeite waard.

Wat ook de moeite waard is zijn investeringen met een gebruikersgenot. Neem nou een mooi schilderij wat exclusief is en wat je kan zien als een appeltje voor de dorst. Wellicht is het een droom om je eigen zeilboot of MG in elkaar te zetten. Levert allicht wat op namelijk plezier al misschien zo nu en dan het nodige gevloek. Vastgoed is altijd een goed investering het wordt wel een klein belastingtechnisch verhaal maar het is de moeite waard als men wel let op de vraag. Koopwoningen stijgen in bedrag en daarmee wordt dat alleen maar meer daarom kan men huizen kopen opknappen verkopen of gewoon investeren in je eigen huis.

Al met al ziet het er nog niet zo slecht uit.

We kunnen de zomer weer tegemoet zijn en daarmee de hordes vakantiegangers op de weg naar je werk. Natuurlijk wensen we allemaal heerlijk met de voetjes in het water op het strand te zitten zeer jammer dat het dan ook hetzelfde strand moet zijn maar voor wat het scheelt je hoeft geen buitenlandse taal te leren zoals Engels.

VWI biedt raad en  het kan allicht geen kwaad.

 

 

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *