Verkoop wereldwijd met cross border e-commerce

Vandaag de dag sta je altijd en overal in verbinding met internet. Op die manier kan je contact onderhouden met mensen van over de hele wereld. Naast communicatie, is ook wereldwijde handel met de komst van internet een stuk toegankelijker geworden. Hoe staat het met jouw webshop voor cross border e-commerce? Over de grens zaken doen is voor veel ondernemers een grote droom, maar tegelijkertijd ook een redelijke angst. Hoe pak je cross border e-commerce aan en hoe regel je alle zaken? Hier vind je enkele tips die jou kunnen helpen om de wijde wereld in te trekken met jouw web producten.

 

Lokaliseer per land

Ieder land is anders. Je kunt niet stellen dat consumenten in alle Europese landen op dezelfde wijze online shoppen, net zo min dat je dit kunt zeggen voor alle Aziaten of Afrikanen. Waar een bepaald product of campagne het in het ene land goed doet, kan dit in het buurland volledig floppen. Meestal zijn hier goede redenen voor te geven, maar dit moet je maar net weten. Verdiep je dus eerst gronding in één land of zelfs een streek waar jij je op wilt richten. Doe dit met mensen die het gebied goed kennen en ook de taal machtig zijn. Het is een hele investering maar dit verdien je terug op het moment dat jouw cross border e-commerce aanslaat.

 

Atomatiseer cross border e-commerce

Wil jij snel door kunnen groeien op de internationale markt? Dan doe je er goed aan om je processen te automatiseren. Zo kan je bijvoorbeeld meerdere webshops laten draaien op aparte URL’s. Dan kan je voor de Duitse, Poolse en Deense markt bijvoorbeeld alle drie dezelfde webshop ontwikkelen. Het enige wat je op de voorgrond moet aanpassen zijn taal en prijzen.

 

Kolibri logistiek

Ben jij op zoek naar een partner die jou effectief kan helpen met internationale handel van jouw webshop producten? Neem dan vrijblijvend contact op met kolibri.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *