Tips voor jaarcijfers maken

Het jaarcijfers maken is vaak een klus waar ondernemers in het einde van het jaar tegenaan lopen. De kerst is in zicht en dus moet het kasboek van dit jaar worden gesloten. Je doet er niet verstandig aan om het voor je uit te schuiven. Het is en blijft altijd toch weer een klus. Vooral diegene die niet het hele jaar zijn rekeningen goed heeft bijgehouden, zal nu op de blaren moeten zitten. Wil jij de kerst ook relaxt kunnen vieren, zonder nog een naar onderbuik gevoel te hebben over je achterlopende administratie? Begin dan op tijd met jaarcijfers maken! Je mag dan wel tot februari in het volgende jaar de tijd er voor hebben, maar alsnog moet het gebeuren. En goed ook, want wie sjoemelt met de jaarcijfers, dan al niet onbewust, kan het duur komen te staan. Met deze tips kan jij zelf ook gemakkelijker aan de slag met het jaarcijfers maken.

 

  1. Boekhoud programma

Je kan er natuurlijk voor kiezen om je administratie in Excel bij te houden. Voor kleine ondernemingen of een eenmanszaak is dit soms nog wel te doen. Je moet er dan wel goed en nauwkeuring mee over weg kunnen. Ligt dit jou wat minder? Dan kan je beter kiezen voor een gespecialiseerd boekhoud programma. Dit is ook een stuk minder foutgevoelig dan Excel. Deze kunnen het inboeken van facturen en bankafschriften heel gemakkelijk maken.

 

  1. Tijdig hulp inschakelen

Kom je er echt niet uit met het jaarcijfers maken? Of heb je er echt geen tijd voor? Dan is het belangrijk dat je op tijd om hulp vraagt. Wie het opstellen van de jaarrekening te lang voor zich uitschuift, zal niet meer op tijd zijn om de aangifte in te dienen bij de fiscus. Schroom dus zeker niet om op tijd hulp in de roepen van iemand die hier meer ervaring mee heeft.

 

De Bruijn & Partners kan jaarcijfers maken

Een ervaren administrateur kan jou helpen met het jaarcijfers maken. Hiervoor moet je bij De Bruijn & Partners zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *